Opilla de San Marcos feta per Martín Berasategui
SOCIETAT

Així prepara Martín Berasategui el dolç de Pasqua més típic de la seva terra

Aquesta recepta de Martín Berasategui té l'origen en una antiga tradició d'Euskadi de la zona d'Irun

Martín Berasategui té una recepta basada en la tradició basca. I no hi ha millor època per recordar-la que aquesta. A més, és una recepta molt senzilla que tindràs llesta en poc més d'una hora.

Aquesta recepta de Martín Berasategui té l'origen en una processó que se celebrava a Irun a finals d'abril amb motiu de les opilles de Sant Marc. Hi anaven un grup de paisans armats que anaven llançant salves. Després de la processó, eren convidats als caserius a un panet amb ou per dalt.

Avui dia, aquest pa s'ha transformat en un pa de pessic i és el regal que els padrins fan als seus fillols a Pasqua. Martín Berasategui ha volgut fer la seva pròpia recepta d'Opilla de San Marcos. Per fer-la, aquí us deixem els seus ingredients.

Ingredients per a l'Opilla de Sant Marc de Martín Berasategui

IngredientQuantitat
Mantega215 gr
Sucre280 gr
Ametlla molta115 gr
Farina de blat200 gr
Ous talla L3 unitats
Clares d'ou1 unitat
Sucre glas180 gr
Llevat químicMitja cullerada
Ratlladura de llimonaAl gust
Sal

 

La recepta d'Opilla de San Marcos, segons Martín Berasategui

1. Barregem els ingredients de la massa

En un bol, posem la mantega i el sucre i ho barregem bé. Després, hi incorporem la ratlladura de llimona, l'ametlla en pols, el llevat químic i una mica de sal. Quan ja ho tenim tot, barregem tots els ingredients de nou.

Quan estan barrejats, però no gaire moguts, li toca el torn a la farina. Aboquem en tres vegades tant la farina com els ous i anem barrejant-ho cada vegada. Això sí, Martín Berasategui recomana que no remenem gaire aquesta massa.

2. Enfornem el nostre pa de pessic

Per enfornar la massa necessitaràs un motlle que mesuri, si pot ser, 24 centímetres de diàmetre. Quan ho tinguis, ho greixes bé i seguidament li tires la massa ja preparada.

S'ha de fornejar uns 30 minuts a 175 graus, comprovant amb un ganivet si realment està llest i quan ho estigui, ho desemmotlles i deixes refredar.

3. Preparem la glaça

En primer lloc, cal posar la clara d'ou en un bol. Haurem de fer-ho a poc a poc mentre remenem amb unes varetes fins a aconseguir la glaça. Per acabar, la fiquem en una màniga pastissera petita.

4. Acabem la nostra opilla a l'estil de Martín Berasategui

Per acabar, agafem la màniga pastissera i anem decorant la nostra opilla ja freda. La resta de la decoració és molt lliure. Podem fer servir plomes, llaminadures i qualsevol aliment típic de la Pasqua.

➡️ Societat

Més notícies: