Imatge de fons d?un home amb una llibreta i un ordinador portàtil al davant, una altra imatge del logo d?Hisenda i una última d?una mà amb diversos bitllets d?euros

SOCIETAT

L'Agència Tributària envia un avís als que confirmen l'esborrany de la Renda

L'Agència Tributària comprova com molts contribuents confirmen l'esborrany sense haver-lo revisat abans

L'Agència Tributària fa una advertència a tots aquells contribuents que solen confirmar l'esborrany de la Renda sense fer la revisió deguda. En la majoria de les ocasions s'acaba cometent algun tipus de fallada que pot tenir conseqüències.

Els experts recomanen assegurar-se que s'hi inclou tota la informació fiscal de l'últim exercici. Principalment per aprofitar-se de les deduccions fiscals, sobretot de les autonòmiques. Però també caldrà confirmar que hi apareixen recollits determinats ingressos pel que s'ha de tributar.

L'esborrany de l'Agència Tributària no sempre contempla totes les variants possibles. Si no s'hi afegeixen aquestes desgravacions, el contribuent possiblement haurà de desemborsar més diners a Hisenda. Per part seva, quan no s'informi de certs ingressos que estiguin sotmesos a un control del fisc, és probable que ens enfrontem a una sanció.

L'Agència Tributària recapta molt més

L'Agència Tributària sol recaptar al voltant de 9.000 milions d'euros procedents de contribuents que no es beneficien d'aquestes deduccions. Moltes són de caràcter autonòmic, que no es recullen per defecte a l'esborrany. A més, permeten “millorar de manera considerable el resultat final de la nostra declaració”, apunten des de TaxDown.

Recorden que hi ha la possibilitat que a l'esborrany no s'incloguin certes dades de què Hisenda no té coneixement. És el cas, per exemple, dels beneficis aconseguits per la venda d'articles de segona mà o els guanys procedents d'una activitat professional.

El mateix passa amb el lloguer d'un immoble, les operacions per criptomonedes, pensions d'una exparella o les rendes de l'estranger, entre d'altres. Es tracta d'elements que no s'inclouen a l'esborrany i que poden canviar el resultat final de la declaració.

Pel que fa a la presentació d'aquest document amb errors o ometent dades, el contribuent s'ha de posar en el pitjor. Des de l'Agència Tributària se'ls emplaçarà a la presentació d'una declaració paral·lela perquè esmenin aquests errors.

L'Agència Tributària recorda que l'esborrany no sempre és fiable

L'Agència Tributària recorda que encara que a l'esborrany no apareguin certes dades, això no eximeix el contribuent perquè informi sobre determinats detalls fiscals. Per tant, aquest document pot ser que presenti moltes llacunes, cosa que obligarà el ciutadà a revisar-lo en profunditat.

Hi ha un altre detall que cal tenir en compte abans de presentar-lo, com avisen des de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). Cal analitzar si val més la pena fer la declaració de manera individual o conjunta. Tenen la possibilitat de decantar-se pel "tipus de declaració que els resulti més rendible".

Per això cal que abans de fer arribar l'esborrany a l'Agència Tributària contrastin els resultats amb les dues opcions.

➡️ Societat

Més notícies: