Muntatge amb l'aparador d'una peixateria plena de producte fresc i un cercle amb plat amb dos trossos de salmó
SOCIETAT

Els 3 peixos més nutritius que es venen a Espanya i pots preparar aquests dies

Protegeixen el nostre organisme, aporten nutrients i vitamines essencials i el millor de tot és que són econòmics i estan boníssims

Qualsevol peix és un aliment fantàstic capaç de protagonitzar tota mena de taules. Tant la d'un esmorzar qualsevol com el sopar més elegant i especial de tots.

El peix conté un enorme valor biològic a les proteïnes que aporta. A més de ser completes, ja que aporta nombroses vitamines, minerals i àcids grassos que són crucials per a l'organisme.

Entre l'àmplia varietat d'opcions disponibles a les peixateries, tres tipus destaquen especialment. I ho fan tant nutricionalment com d'excel·lència culinària.

Aquests 3 peixos destaquen pel seu valor nutricional

No ens hem de preocupar per la butxaca. Aquestes tres opcions de peix són força econòmiques i ara, simplement, podrem prestar-los-hi més atenció que mai.

1. El salmó

Segurament ja ho sabies: al cim de la llista de peixos més nutritius hi ha el majestuós salmó. Un menjar tan especial i versàtil que, sovint, no és del gust de tothom.

Amb un sabor suau, però alhora molt marcat, aquest peix és una font alta en àcids grassos Omega-3. Aquests nutrients essencials tenen un paper fonamental en la salut cardiovascular i el benestar cerebral.

El salmó també proporciona proteïnes d'alta qualitat, vitamines B i seleni. Així, enforteix el sistema immunitari i promou un metabolisme enèrgic.

2. La tonyina

El següent aliat que s'inclou entre els peixos més nutritius és la tonyina. El poder del qual radica en la seva valuosa càrrega de proteïnes magres, vitamines del complex B i antioxidants.

Sigui blanc o d'aleta groga, la tonyina destaca enormement pels seus beneficis per a la salut. Enfortint músculs, protegint el cor i nodrint el cos amb nutrients essencials.

Això sí: el consum ha de ser moderat a causa del contingut de mercuri. Així ho diuen les recomanacions dels experts en salut, que mantenen la tonyina com una opció molt valuosa.

3. Les sardines

Finalment i malgrat la seva modesta mida, les sardines són autèntics gegants en termes de valor nutricional. Estan plenes d'àcids grassos Omega-3, calci, vitamina D i ferro.

Aquest peix tan popular i festiu impulsa, sobretot, la salut òssia, la immunitat i la salut cardiovascular. La seva posició baixa a la cadena alimentària minimitza l'exposició al mercuri.

Sens dubte, una opció segura i saludable. Amb un sabor molt personal que, si agrada, enganxa. I amb uns beneficis nutricionals, que les converteixen en or pur dins la gastronomia mediterrània.

Aquests tres peixos es posicionen com els tres més poderosos per ajudar el nostre organisme. Ens protegeixen, ens alimenten i, sobretot, ens regalen un plaer exquisit!

➡️ Societat

Més notícies: