Muntatge amb una platja d´aigües cristal·lines a Espanya i una turista d´esquena amb un barret
SOCIETAT

Les 16 millors platges d'Espanya per aquest estiu

Una coneguda revista de viatges us dóna les millors opcions per gaudir de la platja aquest estiu al nostre país

Encara estant en plena primavera, molts ja tenen la vista posada en el que faran el pròxim estiu. Per a la majoria d'espanyols, serà un temps de relax per carregar forces de cara al següent curs.

El cas és que n'hi ha molts que es decanten per les nombroses platges existents a tot el litoral espanyol. I la revista Lonely Planet ha creat un concurs a través de Stories d'Instagram amb el hashtag 'La mejor playa de España'.

Es podrà votar per una de les 16 platges seleccionades al bloc de la citada revista i hi haurà vuitens de final, quarts, semifinals i final. A continuació, les repassem totes perquè prenguis nota de cara a l'estiu del 2024.

Platja de Rodes (Illes Cíes - Galícia)

La primera és la platja de Rodes a les Illes Cíes. Un sorral banyat per aigües transparents i amb un paisatge espectacular. Està envoltat d'eucaliptus i pins, que són sant i senya del Parc Nacional das Illas Atlánticas.

Platja de Rodes (Illes Cíes)

Platja d'As Catedrais (Ribadeo - Galicia)

Parlem d'una platja singular i artística, que es caracteritza pel vent i l'aigua salada que donen lloc a aquestes circulars formacions voltades que la formen. Aquesta ha estat declarada per la Xunta de Galícia 'Monument Natural' i té una longitud de 1,5 km de sorra blanca.

Platja de Langre (Cantàbria)

Per visitar Langre hem de baixar un pendent a escala i està marcat per un penya-segat de 25 metres d'alçada que aïlla la platja dels vents del sud. És una platja òptima per als surfistes i per a aquells amants del submarinisme esportiu.

Platja de Torimbia (Llanes - Astúries)

La Platja de Torimbia és un Arenal tranquil i aïllat amb massa profunditat a la zona de banys i un baix grau de perillositat. Està situada al consell de Llanes, caracteritzat per les seves paradisíaques platges d'aigües cristal·lines i freqüentada per nudistes.

Platja de Torimbia (Astúries)

Platja del Silenci (Cudillero - Asturias)

La platja del Silenci és un altre sorral característic de la costa asturiana. És molt aclamat pels seus visitants per les seves aigües i la tranquil·litat del lloc al consell de Cudillero, un dels més turístics d'Astúries

Platja del Sardinero (Santander - Cantàbria)

La platja del Sardinero es divideix a la 'Primera' i 'Segona' dividides pels Jardins de Piquío. Es presenten sobre una petita península rocosa i són les més concorregudes de la capital càntabra.

Platja de la Concha (Sant Sebastià - Euskadi)

La 'Perla del Cantàbric' perfila un passeig marítim d'allò més modernista, gràcies als 100 fanals, els rellotges, les terrasses i les mansions que la contemplen. És una de les platges més especials del nord d'Espanya i, per què no, de tot el país.

Platja de Ses Illetes i de Llevant (Formentera - Balears)

La península des Trucadors, de sorra blanca i aigua turquesa, està entre les millors platges d'Espanya i del món. Al costat occidental hi ha la Platja de Ses Illetes, mentre que a la costa est hi ha la Platja de Llevant. Dues platges de somni per als amants de les aigües cristal·lines.

Platja de Ses Illetes (Formentera)

Cala d'Aiguablava (Costa Brava - Catalunya)

Parlem de la més famosa de les cales de Begur i es diu així pel seu intens color blau del mar. Ens referim a unes aigües no gaire profundes i realment tranquil·les, que són un punt imprescindible dels visitants a la Costa Brava a l'estiu.

Platja de Riumar (Deltebre - Catalunya)

Es troba a la reserva del Delta de l'Ebre, zona humida protegida d'arrossars amb albirament de diverses espècies d'aus que aterren aquí a les rutes migratòries. Té 4 km de sorra fina i és un lloc per a amants del surf i els esports aquàtics.

A més, entre les 16 millors platges a concurs hi ha les Cales Macarella i Macarelleta a Menorca o La Granadella a Xàbia (Alacant). També Calblanque a Cartagena (Múrcia), Los Genoveses a Almeria, Valdevaqueros a Tarifa (Cadis) i Cofet a Fuerteventura.

➡️ Societat

Més notícies: