Muntatge de Yolanda Díaz amb l'opinador José F. Peláez en primer pla
POLÍTICA

'Yolanda Díaz és un dels blufs més grans de la història'

José F. Peláez, columnista: "A l'esquerra se li ha anat l'olla"

José F. Peláez -més conegut com a Magnífic Margarito a les xarxes- és dels pocs articulistes que ha fet el salt amb èxit d'internet a l'anomenada premsa seriosa. Articulista a ABC i El Norte de Castilla, ara publica una recopilació dels seus millors articles a “Ya estoy escrito” (Península, 403 pàgines, 19,90) . Col·labora també a Onda Cero.

En aquesta entrevista amb E-Notícies, augura que “s'olora un canvi de cicle” a les properes eleccions generals i lamenta que “a l'esquerra se li ha anat l'olla”.

"L'esquerra actual no té res a veure amb la socialdemocràcia", afegeix.

Peláez es mostra també molt crític amb Podemos. "La gran obra d'Irene Montero és desprestigiar una cosa tan legítima com el feminisme", declara. Ara, “la gent jove veu el feminisme com una ideologia contra l'home”.

Sobre Yolanda Díaz, considera que “és el bluf més gran de la història”. “És una bombolla que es punxarà en un mes”. “Tindrà uns resultats molt mediocres”. “No li he sentit un discurs intel·ligent, sinó mínimament assenyat”.

Pel que fa a Alberto Núñez Feijóo, explica que “no suscita grans bogeries emocionals” però pot “subscitar alguns consensos necessaris al país”. Mentre que respecte a Vox afirma que “no m'agrada el que representen, tampoc ho he amagat mai”, però que tenen “tot el meu respecte, és clar”.

Al seu parer ha canviat el 'mainstream', “Abans, ser políticament correcte era ser d'esquerres, però ara ja no”. Tot i que també es mostra crític amb una part de la dreta espanyola “que odia la llibertat”.

Pel que fa al procés "no em crec que estigui amortitzat" i està convençut que "si hi ha un pacte entre el PP i Vox, l'independentisme català tornarà a demanar el referèndum". "Viuen d'això", afegeix.

“Jo defenso Catalunya”, assegura, però “Esquerra té poc del que treure pit”. "ERC ha estat l´únic partit feixista que hi ha hagut a Espanya", afirma respecte a alguna manifestació d´Estat Català a Montjuïc als anys 30. "La societat catalana està malalta", explica també respecte als que es van apuntar al procés.

Respecte al periodisme afirma que “escriure no és un ofici” i que hi ha “una bombolla política i mediàtica”. "Els polítics són els que ens llegeixen", però que "a la gent del carrer els importa un ou el que diguem".

A continuació podeu veure l'entrevista completa:

José F. Peláez, columnista: "A la izquierda se la ha ido la olla"

➡️ Política

Més notícies: