Un carrer il·luminat per llums de colors amb persones caminant per la vorera i edificis a banda i banda.
POLÍTICA

‘A Wokilunya no és Nadal’: la peculiar nadala que triomfa a les xarxes

Davant les ocurrències wokes també hi ha espai per al bon humor i la ironia

Amb l'arribada del Nadal, les polèmiques wokes a Catalunya arriben a la seva màxima expressió. I encara que l'any passat, amb la consellera Verge com a figura més destacada, va ser un any molt intens, aquest també li segueix el ritme. Allà hi ha les llums multiculturals i inclusives del Raval o l'estrella gegant que l'Ajuntament de Barcelona ha posat a la Plaça Sant Jaume.

Com és habitual, això genera indignació i humor a parts iguals. I com també és habitual, són les xarxes socials i els usuaris els que donen circulació a aquests sentiments. L'últim exemple ens ho ofereix l'usuari Xavier Climent, que ha fet una nadala per felicitar el Nadal a “Wokilunya”.

Una plaça amb una escultura geomètrica amb forma d'estrella envoltada de persones i edificis històrics.

La lletra de la nada és una veritable paròdia de totes les dinàmiques que el wokisme intenta imposar en la cultura tradicional. “Visca Wokilunya, la festa dels valors! Sense llums ofensives ni cants de religions. Aquí tot s'adapta, ningú es pot queixar. Però quina festa més buida, aquí no es pot ni celebrar”, diu una de les estrofes més agudes.

Encara que també hi ha lloc per a frases més amargues i que reflecteixen que sota el wokisme hi ha la decadència de Catalunya. “A Wokilunya tothom és igual, però la festa ja no sembla Nadal. Volíem millorar, fer-ho tot més bonic, però ara només queda una merda de país”:

Tradicions que retrocedeixen

El desencís amb el wokisme a Catalunya és un fenomen que ja ha tingut una traducció electoral. Els resultats d'ERC, Comuns i CUP són els pitjors en moltes dècades. Però això no és sinònim que el wokisme com a ideologia hagi desaparegut de Catalunya.

I no només no ha desaparegut, sinó que fins i tot continua deixant imatges preocupants. Una de les últimes també involucra el Nadal i de passada reflecteix la decadència del sistema educatiu.

Segons va explicar Neus Rossell, mestra i presentadora del programa El Búnker, a les escoles “és molt complicat” celebrar el Nadal. El motiu és que hi ha una gran varietat cultural i ètnica que fa impossible certes celebracions. Va explicar, per exemple, que es cantava la nadala 25 de desembre, fum, fum, fum perquè és la més “neutre”.

➡️ Política

Més notícies: