Primer pla d'Irene Montero somrient i apartant-se els cabells del front
POLÍTICA

Un violador es beneficia dues vegades de la Llei 'Solo sí es sí'

La norma impulsada per Irene Montero facilita la rebaixa de dues condemnes a un agressor sexual

Sabem que més de 1.100 agressors sexuals s'han beneficiat de la Llei 'Solo sí es sí'. I que més de 100 violadors han pogut sortir de la presó gràcies a la polèmica norma impulsada per Irene Montero –i aprovada per tot el govern de coalició–. I pràcticament no passa una setmana sense conèixer-se un cas nou que provoca la indignació de l'opinió pública. En aquesta ocasió, és un violador reincident qui s'ha vist beneficiat fins a dues vegades per la llei estrella de l'encara ministra d'Igualtat.

El cas l'ha destapat el diari ABC. Un home de 54 anys, nascut a Mèrida, es troba actualment a la presó de Granada després de cometre dues violacions. Però estarà menys temps del previst inicialment a la presó. I tot gràcies a la coneguda com a Llei 'Solo sí es sí' o 'Llei Montero'.

El 2005, aquest individu va contractar una prostituta que va acabar violant, amenaçant-la amb un ganivet al coll. La víctima va poder escapar i denunciar els fets, cosa que va comportar una condemna de 8 anys de presó al violador, condemnat per agressió sexual. Fa un any, l'home en qüestió va demanar acollir-se a la Llei 'Solo sí es sí' i veure rebaixada la seva pena, que complirà el 2026.

Centre Penitenciari d'Oviedo

Però aquest no va ser l'únic delicte sexual pel qual aquest violador és a la presó. Dos anys després de la seva primera violació, el 2007, l'individu ara beneficiat per la Llei Montero va tornar a fer el mateix. Va contractar una prostituta, la va amenaçar amb un ganivet i la va violar. Va ser condemnat a 12 anys de presó per violació per intimidació amb ús d'armes.

Però gràcies a la Llei Montero, aquest reu també ha vist rebaixada la condemna per aquest delicte. Ara el Tribunal Suprem ha de confirmar quants anys li queda finalment la condemna després d'acollir-se a la norma impulsada pel Ministeri d'Igualtat.

A més, aquest violador reincident no només ha estat condemnat per dues agressions sexuals. I és que abans de cometre la primera violació l'home ja va ser condemnat per abandonament de la família i també comptava amb antecedents per estafa. Ara, és més a prop de sortir al carrer gràcies a Irene Montero i la polèmica llei que va aprovar el govern de PSOE i Podem.

➡️ Política

Més notícies: