Captura de vídeo de la concentració contra la pujada d'impostos a Igualada
POLÍTICA

S'estén la revolta contra la pujada d'impostos a municipis de Catalunya

Igualada segueix els passos de Reus i els veïns surten al carrer


Igualada segueix l'estela de Reus i surt al carrer contra la pujada d'impostos perpetrada per l'ajuntament. Centenars de veïns s'han concentrat ahir a la nit a la capital de l'Anoia, en una protesta que s'ha acabat amb escenes de tensió. Unes setanta persones van irrompre a l'edifici consistorial.

És el resultat de l'explosió d'indignació veïnal contra el govern que presideix Marc Castells, de Junts per Igualada. El ple municipal es va reunir ahir per aprovar un augment del 8,9% de les taxes, amb una atenció especial a l'IBI. Inicialment, estava previst un increment de l'11% de l'impost de béns immobles.

Finalment, Junts per Igualada va pactar amb Som-hi (PSC) els pressupostos del 2024, que inclouen una pujada del 7% de l'IBI. A més, es va aprovar el recàrrec del 50% sobre els pisos buits i la pujada del 28% a l'impost de les escombraries. El ple va estar marcat per la tensió tant dins com fora del consistori.

Tensió dins i fora de l'ajuntament

Centenars de persones es van reunir fora de l'ajuntament moments abans que comencés el ple de la discòrdia. Els ànims van anar a més fins que els veïns van intentar entrar a l'ajuntament, i alguns ho van aconseguir. L'alcalde fins i tot va haver de suspendre la sessió durant una hora.

Al saló de plens, l'alcalde va carregar durament contra la CUP acusant-los de mentir i comparant-los amb Vox. Els cupaires van acusar el govern de pujar els impostos per pagar els sous, i aquest va respondre que “s'han convertit al Vox d'Igualada”. Castells va rebutjar el discurs “demagògic i populista” dels anticapitalistes.

L'alcalde va justificar la pujada d'impostos pel “infrafinançament” dels municipis per part dels governs espanyol i català. De fet, va emmarcar la decisió en una pujada impositiva generalitzada a tot Catalunya. Precisament, hores abans també va tenir una protesta massiva a Reus contra l'ajuntament.

L'ajuntament de Reus va aprovar apujar els impostos de l'IBI, la construcció, les terrasses, la recollida de residus i el servei de grua, entre d'altres. Això va ser la gota que va fer vessar el got de la paciència dels veïns. Centenars d'ells es van fer fora al carrer, anomenant “lladres” als seus dirigents i demanant la seva dimissió.

➡️ Política

Més notícies: