Muntatge de Carlos Carrizosa i Anna Grau amb Alejandro Fernandez
POLÍTICA

La tensió interna a Ciutadans posa en perill l'acord amb el PP a Catalunya

Aquest divendres, dia clau per al possible pacte entre les dues forces constitucionalistes per concórrer junts a les eleccions del 12 de maig

Les negociacions entre el Partit Popular i Ciutadans per concórrer junts a les eleccions catalanes segueixen en curs. Tot i això, un possible acord sembla cada cop més difícil. Les tensions dins del partit taronja poden acabar sent el detonant perquè, finalment, no hi hagi cap mena de pacte de cara als comicis del 12 de maig al Parlament.

Les cúpules de totes dues formacions són les encarregades de portar unes negociacions que també exploren la possibilitat de concórrer junts a les eleccions europees del 9 de juny. Pel Parlament Europeu, el pacte és més factible, però les negociacions per a les catalanes no van pel bon camí.

El Partit Popular ofereix als liberals integrar-se a les seves llistes, tant a les europees com a les catalanes. És una opció que no desagrada la cúpula dels taronges a Madrid. Tot i això, des de Ciutadans a Catalunya ni contemplen aquesta opció. De fet, ho han marcat com a línia vermella.

El sector català de Ciutadans ha deixat clar que no pensen integrar-se a les llistes populars. Ells aposten per una coalició que inclogui també representants de la societat civil a Catalunya. I, en diverses entrevistes, Carlos Carrizosa ha advertit públicament el secretari general de C's, Adrián Vázquez, que no pensen tolerar el que seria, segons les seves paraules, "la desaparició de Ciutadans a Catalunya".

"El PP ens vol matar aquí", ha assegurat aquest matí el líder de C's a Catalunya en una entrevista a TVE amb Gemma Nierga. L'entrevistadora li ha preguntat els motius pels quals Adrián Vázquez, que veu amb bons ulls la integració, "també es deixa matar". I Carrizosa ha respost amb un “jo tampoc ho entenc”.

Aquest divendres a la tarda es reuneix el Comitè Nacional de Ciutadans, en una trobada que previsiblement servirà per prendre una decisió. Carrizosa ja ha dit que, d'aquesta reunió, "no en sortirà res que no estigui avalat pel partit a Catalunya" i que ningú l'obligarà "a anar lligat i emmordassat a una llista del PP".

A més, El Mundo publicava avui que fonts de les negociacions admeten que la posició de C's a Catalunya, i especialment la de Carlos Carrizosa (que compta amb grans suports al sector català del partit), fan que l'acord entre els taronges i el PP de cara a les eleccions catalanes ja sigui "gairebé impossible".

Aquest divendres, doncs, podria ser el dia que es confirmi la ruptura de les negociacions per concórrer junts a les eleccions catalanes. Un fet que aclariria alguns dels pocs dubtes que queden al sector constitucionalista a Catalunya. I és que, una vegada se sàpiga si hi ha acord o no, Alberto Núñez Feijóo té la intenció d'abordar l'altra carpeta que té a sobre de la taula: la de donar un cop i imposar el seu  candidat o confirmar Alejandro Fernández, que és quelcom que fa dies que demanen les bases populars i diversos actors de la societat civil constitucionalista.

➡️ Política

Més notícies: