Una de les piragües que ha arribat al port de La Restinga, a 23 d'octubre de 2023, a El Hierro, Santa Creu de Tenerife, Tenerife, Canàries (Espanya)
POLÍTICA

Samuel Vázquez exposa com acabar amb la immigració il·legal a Europa

Més Meloni i menys Von der Leyen

Hi ha una manera que els africans deixin de morir a la Mediterrània intentant arribar a Europa. Samuel Vázquez, policia i, des d'octubre, assistent tècnic del grup parlamentari de Vox  ho explica en una entrevista a Twitter concedida a Victor Domínguez, més conegut com a Wall Street Wolverine.

Copiar a Austràlia

La resposta, explica Samuel Vázquez, és copiar Austràlia. I què va fer Austràlia? Activar, el 2013 l'Operació Fronteres Sobiranes. En què consisteix? Austràlia, amb diners pel mig, va activar acords amb països com Nauru o Papua Nova Guinea perquè habilitessin centres de detenció per a immigrants il·legals a ports.

Pla mitjà de Samuel Vázquez assegut parlant davant d'un micro

Els immigrants il·legals, interceptats per patrulleres australianes, són conduïts a aquests centres. Allà, se'ls identifica i, un cop identificats, són tornats als països d'origen.

Samuel Vázquez planteja clonar el model, però mitjançant acords amb països del Magrib. El balanç de l'operació Fronteres Sobiranes és, segons el govern australià, exitós. L'oposició i les ONG retreuen a l'executiu d'Austràlia que faciliti informació amb comptagotes sobre el programa i qüestiona la idoneïtat dels centres de detenció.

Solució

Amb tot, Vázquez creu que és una solució assumible per a Europa. És, admet, “la resposta menys dolenta” i permetria que la gent deixi de morir al mar. “No podem rebre la gent amb cartells de Welcome Refugees, perquè és convidar-los a llençar-se al mar”.

Si els immigrants il·legals saben que, en lloc d'arribar a Europa, arribaran a un port del nord d'Àfrica, tindran, creu Samuel Vázquez, menys desitjos de fer-se a la mar. I els tindran perquè tindran clar que el que emprenen és una aventura arriscada i difícil que acabarà, en el millor dels casos, en un país igual o -potser- pitjor d'aquell des del qual fugen. "Els polítics han de decidir si volen que deixi de morir gent a la mar o prefereixen fer política amb els immigrants". La resposta, creu l'assessor parlamentari de Vox, passa per aconseguir que a la UE hi hagi "més Melonis i menys Von der Leyen"

➡️ Política

Més notícies: