Imatge de Jaume Collboni amb la mà a la barbeta en una postura reflexiva durant una sessió de fotos
POLÍTICA

El repte pendent de Collboni

Assistents a una fira immobiliària rebuts amb pintura i insults

S'anomenen a si mateixos activistes pel dret a l'habitatge i, coincidint amb els 100 dies de Collboni a l'alcaldia, han intentat boicotejar el saló The District.

És el segon any seguit que es registren incidents a les entrades a aquest saló, que se celebra aquest 2023 a Fira Gran Via. El certamen reuneix directius immobiliaris de mig món. Els activistes s'han concentrat als accessos al recinte. Des d'allà, amb pols de colors similar al que es fa servir a les Holi Party, han ofert la seva particular benvinguda als que participaven al certamen.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Diferents consignes

Al són de consignes com “ Volem el que és nostre, aigua, llum i sostre ” o “ Vosaltres per diners, nosaltres per amor ” han tractat, primer, d'obstaculitzar l'entrada al recinte firal. Després, han passat a gent gran i han omplert de pols de colors persones que intentaven accedir al recinte firal. Betevé ha gravat íntegrament les protestes i les ha penjat a Twitter.

Un agredit s'encara amb els manifestants

El moment de més tensió s'ha produït quan un dels executius s'ha tornat cap a una manifestant que mirava d'embrutar-lo i l'ha espantat amb un gest de puntada de peu. Immediatament, un altre dels manifestants s'hi ha encarat preguntant-li “Què fas, però què fas?”.

En aquell moment, aprofitant el seu desconcert, un altre activista ha aconseguit el que la seva companya primera no va aconseguir. L'executiu, obligat a escoltar lemes com “ D'est a oest, la lluita segueix costi el que costi ”, ha acabat amb el vestit empastifat de pólvores blaves. Després del primer atac reeixit, han aparegut en escena més manifestants que, també a puntades de peu i de nou amb pols acolorides, l'han emprès contra l'home.

Mentre li deien “xulo”, la policia l'ha apartat del lloc de l'incident. Gent sense casa i cases sense gent ha estat un altre dels lema d'un dia després del qual molts que hauran de gastar en tintoreria part del seu sou. “ Per cocaïna i croissants a primera hora del matí ” ha estat una altra de les frases que han escoltat els agredits. Barcelona és una ciutat hospitalària i business friendly?

➡️ Política

Més notícies: