Imatge de l'enquesta realitzada per tv3 a la ciutat de Tarragona
POLÍTICA

El PSC recuperaria Tarragona

Rubén Viñuales arrasaria a Tarragona, segons l'enquesta de TV3

Tarragona torna a ser un baluard per al PSC. Els de Rubén Viñuales s'imposarien amb una victòria molt clara a la capital tarragonina. L'excandidat de Ciutadans seria el nou alcalde de Tarragona i obtindria 10 regidors. Viñuales s'hauria endut el 30% dels vots, segons el primer sondeig de TV3.

Pau Ricomà seria el gran perdedor de les eleccions a Tarragona (15% dels vots). L'actual alcalde es quedaria en 6 regidors. La gran sorpresa a la capital tarragonina seria el PP, que obtindria 10 regidors (11%). 

Finalment, VOX entraria a Tarragona amb 3 regidors i deixaria fora la CUP, que es quedaria sense representació.

Junts per Catalunya mantindria els seus tres regidors a Tarragona —tot i que, segons TV3, encara podria perdre'n un i mantenir 2 regidors— i en Comú Podem seria el grup minoritari de l'Ajuntament amb 1 alcalde.

El PSC recuperaria el seu fort tarragoní

Cal destacar que la participació a les municipals tarragonines ha baixat lleugerament en aquest 28-M. A les sis de la tarda, la participació a Tarragona era 7 punts inferior a la de les eleccions del 2019. Segons el Ministeri de l'Interior, a les 18:00 hores —l'última xifra de participació disponible fins ara— havia votat el 41,87%.

Les urnes, a favor de Viñuales

Les prediccions ja mostraven el guanyador del PSC, que tenia un 64,7% de possibilitats de recuperar l'alcaldia a Tarragona, 44 punts per davant d'ERC.

El 2019, ERC va guanyar l'alcaldia a Tarragona en aconseguir 7 escons, els mateixos que el PSC. Però en aquella ocasió, els pactes postelectorals d'ERC i Comuns van fer que Pau Ricomà fos el guanyador. Josep Fèlix Ballesteros va guanyar les eleccions —amb 13.336, pels 12.872 d'ERC—, però el pacte va posar fi als 12 anys de mandat del PSC a la capital tarragonina.