Alberto Núñez Feijóo assegut al seu escó mirant el rellotge
POLÍTICA

Nova batalla interna al PP

Feijóo ha d'aclarir diversos assumptes interns abans de poder presentar oposició a Sánchez i a la coalició d'investidura

Els nomenaments als partits provoquen nervis i murmuracions. Sobretot, entre els que tenen més probabilitats de fer-se amb un càrrec: cares amables i molta tensió. I, al PP, en aquestes estan ara mateix, expectants de qui posarà Feijóo de portaveu del Congrés.

Feijóo i el problema del lideratge al PP

Els noms que més sonen per al càrrec són el de González Pons, Carmen Fúnez i Miguel Tellado. I les apostes somriuen aquest darrer: va ser l'ombra de Feijóo a Galícia i és l'encarregat de l'organització nacional del partit. Encara que hi ha una raó que té encara més pes: que el partit està dividit en tres, cosa que li resta lideratge.

El poder orgànic està diluït entre Gamarra, secretària general, Bendodo, coordinador general, i Tellado, mà dreta del líder. Amb el nomenament d'aquest darrer per a portaveu, es tancaria el problema del lideratge. A més, Tellado compleix diversos requisits: discurs fort, capacitat negociadora, és una extensió de Feijóo i controla el partit.

En declaracions a El Mundo, els populars diuen que 'El que hem de fer és assignar les tasques de forma clara'. Un cop la jerarquia estigui clara, el PP es podrà concentrar al Congrés, que és on estarà la marxa aquesta legislatura.

Portaveus: la resposta al govern “polític” de Sánchez

Un cop resolt això, Feijóo nomenarà els que faran el marcatge als ministres: els portaveus parlamentaris. Per compensar la càrrega mediàtica que Sánchez li ha donat al seu govern, Feijóo designarà portaveus igualment mediàtics. Això comportarà una renovació del Comitè Parlamentari del PP, que s'ajustarà al Consell de Ministres.

Es promet una legislatura intensa i el Congrés dels Diputats serà el seu escenari. El PP prepara una oposició més dura que mai per, entre altres coses, diferenciar-se de Vox. I a la coalició d'investidura l'espectacle també està assegurat: amb Podemos a la contra i Junts-PNV fent la seva, cada llei serà agònica.

➡️ Política

Més notícies: