La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, durant la cloenda les jornades 'Violència de Gènere: reptes presents i futurs', a la Universitat de Valladolid, a 10 de maig de 2024, a Valladolid
POLÍTICA

Polèmica pel malbaratament dels fons contra la violència de gènere del Gobierno

Li exigeixen al Ministeri d'Igualtat una fiscalització més seriosa per evitar despeses com les que han denunciat

El col·lectiu feminista 'Aliança Contra l'Esborrat de les Dones' ha enviat una carta a la Ministra d'Igualtat, Ana Redondo, denunciant el malbaratament dels recursos destinats a lluitar contra la violència de gènere.

A la carta, de l'1 d'abril passat, han identificat diversos usos “indeguts” del pressupost com a carreres de talons, papereres i contenidors de tampons, passos de vianants arc de Sant Martí o tallers de maquillatge. "No són objecte de cap mesura finançable amb els fons del Pacte dʻEstat", denuncien.

Poc menys de dues setmanes després, el mateix col·lectiu va enviar una segona carta ampliant els casos, dels quals havien tingut notícia per la crida que havien fet a totes les dones per identificar aquestes despeses supèrflues.

“Que tots els partits polítics estiguin incorrent en un ús indegut dels fons no pot ser excusa per tapar aquesta mala praxi en un tema tan sensible en què estan en joc la vida de les dones i les filles i fills”, diuen des d'Aliança Contra l'Esborrat de les Dones.

Exigeixen una reacció ràpida

A més a més d'una fiscalització més seriosa sobre un tema tan delicat com la violència masclista, aquestes feministes demanen la devolució immediata del que hagin costat totes aquestes activitats. De moment, la ministra Redondo s'ha compromès a investigar el mal ús dels fons.

Davant d'això, el col·lectiu demana que la reacció sigui immediata i igual de veloç que la del cas de l'Ajuntament d'Almeria (PP). La setmana passada aquest ajuntament va ser notícia per un cartell molt inoportú sobre l'abús sexual a menors. El Ministeri d'Igualtat va reaccionar i va tallar de manera contundent el finançament al consistori dels fons del Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

"La ràpida i contundent resposta que s'ha donat al recent cas de l'Ajuntament d'Almeria, en què el ministeri va retirar de forma immediata el finançament d'una campanya, ha de ser el tarannà i guia amb què es tracti aquest assumpte a l'hora de recuperar els fons, de manera que puguin ser destinats a les finalitats establertes a les mesures del Pacte", expliquen des de l'organització.

➡️ Política

Més notícies: