La tertuliana Pilar Rahola, emocionada
POLÍTICA

Pilar Rahola canvia d'opinió sobre el procés i els indepes se li tiren a sobre

Crítiques pel gir de 180 graus de la portaveu de Carles Puigdemont

Pilar Rahola no podia faltar a la seva cita puntual per donar veu als desitjos de Carles Puigdemont. Des de fa temps, la tertuliana s'ha convertit en la portaveu no oficial de l'expresident de la Generalitat als mitjans de comunicació catalans. Per saber quin discurs interessa a Waterloo que s'imposi, només cal llegir la que fos diputada d'ERC.

Fins fa uns dies, Junts es mostrava intransigent i pactar amb PSOE o PP era gairebé una traïció per a l'independentisme pur que volen representar. Però ara tot ha canviat. La nova política de Puigdemont passa ara per altres vies. Els pactes amb el PSOE perquè Francina Armengol sigui presidenta de la Mesa a canvi de tenir grup parlamentari propi o seure a negociar amb el PP en són només dos exemples.

Imatge de Pilar Rahola durant un directe a 8TV

Aquest gir de guió havia de ser justificat per algú que no tingués cap objecció a defensar ara el que fa unes setmanes era intolerable. Però aquí hi ha Pilar Rahola per donar un cop de mà a Carles Puigdemont sempre que calgui. Aquest cap de setmana, la tertuliana va escriure un article d'opinió defensant la nova estratègia de Junts. I podem dir que el tret li va sortir per la culata, tenint en compte les moltes reaccions en contra que ha generat.

Després d'uns anys criticant l'estratègia de negociar amb l'Estat d'ERC, Pilar Rahola defensa ara que les negociacions “no es fan amb amics, sinó amb enemics”. També justifica que "negar-se a asseure's amb el PP pot donar molta satisfacció estètica, però és d'una nul·la intel·ligència estratègica". I lògicament, també va defensar el pacte de Junts amb el PSOE aquesta setmana passada. “Considerar que acceptar el grup parlamentari és perdre credibilitat és una precipitació injusta i lesiva”, opina ara la portaveu de Puigdemont.

Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat

Pactar amb el 155 ja no li sembla tan greu ara Pilar Rahola, després d'anys retraient aquesta mateixa estratègia a Esquerra. Per a la tertuliana, apostar ara per una negociació amb el PSOE és “intel·ligent” i criticar-ho és parlar “des de l'estómac” i “pecar d'ingenuïtat”. Sobretot, perquè ara ja no ho fa una “ERC incapaç de pactar amb dignitat” sinó un “Puigdemont que els ha fet suar sang”.

Com no podia ser d'una altra manera, aquest gir d'opinió de Pilar Rahola ha estat molt criticat per un moviment independentista que cada cop es creu menys els partits processistes i els seus gurus. Les respostes a l'article de la portaveu de Puigdemont ho deixen ben clar. “Falsos que viviu del 'cuento'”, “si el resultat és obtenir diners per al partit no és una negociació, és una tradició” o “quins collons que teniu” són alguns dels comentaris que es poden llegir.

Un cop més, el processisme juga a fer malabars per intentar dirigir un moviment independentista que cada cop està més fart dels jocs polítics d'ERC i Junts. I encara que fidels portaveus com Pilar Rahola ho intentin, cada cop hi ha menys gent que els compra el seu relat.

➡️ Política

Més notícies: