Pla mitjà de Pedro Sánchez somrient i amb la mà al pit
POLÍTICA

Pedro Sánchez parla ara d'un 'nou camí' a Catalunya

Fa un any donava per tancat el procés

Pedro Sánchez s'ha acostumat a desfer les promeses i rectificar les paraules amb una facilitat sorprenent. Ara ho ha tornat a fer, i una altra vegada amb el conflicte català de fons. Si fa un any va donar per tancat el Procés, avui felicita la Diada anunciant “un nou camí” a Catalunya.

Va ser després de l'aprovació dels indults que Pedro Sánchez va donar per enterrat el Procés. De fet, des de llavors no ha tornat a reunir la taula de diàleg amb Pere Aragonés en entendre que el conflicte estava resolt. Durant mesos va treure pit per haver pacificat Catalunya.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Però ara, amb la seva continuïtat a la Moncloa a mans de Puigdemont, el president del Govern torna a canviar de terç. En el missatge de felicitació als catalans parla d'“un nou camí”. Unes paraules que han generat un gran enrenou a les xarxes socials.

La felicitació de Pedro Sánchez

“Catalunya ha obert un nou camí de progrés, entesa i convivència. És el moment de mirar el futur”. Aquest és el missatge amb què Pedro Sánchez ha felicitat els catalans a la xarxa social X.

El missatge també es pot llegir en català i va acompanyat d'una gran senyera, la bandera oficial dels catalans. A ningú no se li escapa la transcendència del moment. Aquesta Diada ve marcada per les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez, en mans dels independentistes catalans.

El PSOE segueix portant les converses amb discreció, encara que de portes per a fora es mostren confiats que hi haurà investidura. A Junts reiteren la seva exigència d'una llei d'amnistia abans de la investidura. Més endavant negociaran la resta de condicions, entre les quals també hi haurà el referèndum.

Les xarxes esclaten

La felicitació de Pedro Sánchez ha desencadenat una allau de comentaris d'indignació. “És que no hi ha ni una sola promesa que vagis a complir”, li diuen, recordant-li les seves paraules sobre portar Puigdemont a Espanya per jutjar-lo. També apunten que és una “victòria de l'independentisme per incompareixença de l'Estat”.

A Catalunya, el líder dels populars Alejandro Fernández ha demanat precisament no permetre un nou procés. En aquest sentit, ha fet una crida a les forces polítiques a Catalunya per “obrir una nova etapa d'estabilitat, convivència i progrés”.

➡️ Política

Més notícies: