Muntatge de Pedro Sánchez capcot amb Isabel Dïaz Ayuso. De fons el Congrés dels Diputats

POLÍTICA

A Pedro Sánchez se li gira en contra la seva campanya contra Isabel Díaz Ayuso

El PP vol aprofitar la presumpta trama de corrupció de l'exministre Ábalos per tornar-li a Sánchez la 'persecució' que va fer contra Ayuso

La detenció del que va ser la mà dreta de l'exministre Ábalos, Koldo García Izaguirre, precipita la venjança del PP contra Sánchez. Al seu dia, el PSOE va aprofitar les acusacions de Pablo Casado contra Díaz Ayuso per iniciar el que el PP va qualificar de “persecució”. I ara, el PP i Díaz Ayuso han trobat el moment per tornar el cop.

El PP vol venjar-se

Al president Sánchez – i al PSOE en general – se li posa en contra una cosa que va acabar fa gairebé un any. Estàvem el març del 2023 quan es va anunciar que la Fiscalia Europea contra el Frau havia arxivat l'acusació de corrupció contra el germà d'Isabel Díaz Ayuso. "S'ha arxivat el procediment per no concórrer prou indicis de la comissió d'un delicte", va dir la justícia europea. Els fets es referien als mateixos que ara afecten Ábalos: contractes de material sanitari.

La denúncia la va presentar el PSOE amb altres forces d'esquerres i, segons el PP, era una caça de bruixes contra Díaz Ayuso i el PP de Madrid. Cosa que els populars s'han guardat per poder venjar-se quan es donés l'ocasió. I aquesta ocasió ha arribat ara amb la presumpta trama de corrupció de les màscares de l'exministre Ábalos.

Els populars deixen caure que faran tot el possible per perseguir aquest assumpte. Ara com ara, ho faran amb prudència. Esperaran al desenvolupament dels esdeveniments per saber per on han de colpejar. En aquest sentit, es reserven una possible comissió d'investigació al Senat, on tenen majoria absoluta. D'altra banda, faran servir aquest assumpte al Congrés per retratar els aliats de Sánchez en cas que es neguin a aprovar comissions d'investigació.

Per altra banda, el PP tampoc vol cremar el recurs de les comissions d'investigació al Congrés. Prefereixen centrar-les en tots aquells assumptes que puguin esquitxar Sánchez o el seu nucli més proper. Aquest cas de les màscares els permet, a més, estirar una denúncia que van interposar el 2022, quan van ser sonades les polèmiques sobre presumptes prevaricacions i tràfics d'influències en la compra de material sanitari.

Pedro Sánchez insisteix

Per la seva banda, Pedro Sánchez es defensa atacant. Tot i que Ábalos ha admès que des de Moncloa l'havien avisat sobre el controvertit perfil de la mà dreta (Koldo García Izaguirre), Sánchez insisteix que ell no en sap res. Tot seguit, ha insistit en les acusacions Ayuso i el seu germà tot i que fa un any que la justícia europea va arxivar la causa.

En definitiva, que el PP anirà amb tot contra Sánchez per venjar les acusacions contra el PP de Madrid. L'exministre Ábalos - l'home dels encàrrecs més sensibles de Sánchez - és al punt de mira. El PP especula fins i tot que l'exministre tiri de la manta. De moment, demanen que el PSOE l'expulsi del partit i que l'obligui a renunciar a la seva acta de diputat al Congrés.