Imatge de David Bonvehí, president del PDeCAT
POLÍTICA

El PDeCAT anuncia la seva dissolució

David Bonvehí ha comunicat la decisió del partit

I d'un dia per l'altre, el PDeCAT va decidir posar fi a la seva activitat política. David Bonvehí ha anunciat aquest dissabte, 28 d'octubre, en una carta oberta la militància del partit que el PDeCAT ha acordat la dissolució.

"El nostre Congrés ha decidit per àmplia majoria posar punt final com a Partit Demòcrata i, en conseqüència, cessar i no continuar amb la nostra activitat política", han expressat des de la formació. Segons Bonvehí, la decisió és fruit de la valoració del moment que travessa el partit. Els últims resultats electorals, en què el PDeCAT no va obtenir cap diputat al Congrés, haurien estat el detonant per a la dissolució de la formació.

Així doncs, el PDeCAT acaba amb una trajectòria curta, de només set anys. Entre el 2016 i el 2023, el partit ha intentat fer canvis que han resultat infructuosos i que, finalment, han acabat amb la dissolució de la formació.

Sense diputats i amb alguns regidors

És el que queda a la formació que fins avui presidia David Bonvehí. Acaba així un partit que el 2016 havia de portar llum al panorama polític català. En ple auge del procés, naixia un partit que veia a encarnar tot allò de la Convergència pujolista. Però mai no ho va aconseguir.

Carles Puigdemont, aleshores president de la Generalitat i, Artur Mas, van prendre part d'aquell procés de refundació. Quatre anys després, el 2020, Puigdemont i part dels seus 'fidels' van acabar sortint de la formació. Va ser el principi de la fi del partit, que es quedava sense noms referencials.

'Palo' de Bonvehí als líders polítics


Finalment, a la seva carta, el fins avui president de la formació recordant als "lideratges polítics institucionals vinculats al partit" que el 2019 no van creure al PDeCAT. Al·legant que, amb ells, l'esdevenir del partit (que ha acabat desapareixent) hauria estat molt diferent.

Segons Bonvehí, el Partit Demòcrata estava destinat a ser una “eina de futur”, però no es va aprofitar. Per contra, segons ell, els seus antics líders van iniciar "una distanciació evident impulsant un altre projecte polític".

"El moment actual es considera adequat aturar l'activitat política", ha acabat dient Bonvehí. PDeCAT: 2016-2023.

➡️ Política

Més notícies: