Imatge de 'La Ruina' i 'El Kubo' a la plaça de la Bonanova de Barcelona al seu desallotjament
POLÍTICA

Els Mossos donen per controlades les cases okupes d''El Kubo' i 'La Ruïna'

Els agents dels Mossos d'Esquadra han aconseguit entrar a l'interior de les dues cases ocupades i ja són a les plantes superiors


Després de tres hores d'operatiu, els Mossos d'Esquadra han aconseguit entrar a l'interior les cases ocupades d''El Kubo' i 'La Ruïna', en un operatiu que s'emmarca en el desallotjament dels dos edificis ocupats de la plaça Bonanova de Barcelona. Els Mossos donen per controlat l'edifici d''El Kubo', on ja han accedit a la teulada; i el recinte de 'La Ruïna', en què ja es troben als pisos superiors.

Ja des de primera hora del matí d'aquest dijous, 30 de novembre, els Mossos han organitzat un ampli dispositiu per accedir i desallotjar les dues cases ocupades. Els okupes, que ja han mostrat resistència des de les sis del matí —hora d'inici de l'operatiu—, esperaven els Mossos amb líquid inflamable, sacs de runa, ampolles, pots de fum i petards.

Els Mossos aconsegueixen entrar a 'El Kubo' i 'La Ruïna'

Al punt de les 09.00 hores, els Mossos d'Esquadra donen per controlat 'El Kubo' i se centren a 'La Ruïna'. Pel que fa al primer edifici, 'El Kubo', els agents han inspeccionat totes les plantes i asseguren que no han trobat ningú. Només falta el desallotjament de la teulada, on hi hauria tres persones. Dos a la teulada i una altra a la façana.

El principal escull en aquest cas és aquest darrer, una persona que està penjada a la façana. Els Mossos d'Esquadra estan intentant parlar amb aquesta persona perquè baixi.

Amb 'El Kubo' controlat, l'operatiu se centra ara amb l'altre edifici, 'La Ruïna', on ja es troben als pisos superiors i parlen de situació "controlada". Els Mossos d'Esquadra ja han accedit als pisos superiors i intenten desallotjar els últims integrants dels grups okupes.

Matinal de tensió

Els agents, que accedeixen en una gàbia per protecció, han començat a actuar a primera hora després de demanar —infructuosament— per megafonia perquè els ocupants marxessin voluntàriament.

Els agents han entrat protegits i amb escuts a l'espai, ja que des de dalt els tiraven tota mena de runes.

Cal ressenyar que als voltants de les dues cases s'ha organitzat una manifestació contrària al desallotjament no para de donar voltes per l'entorn per dificultar el seguiment policial. Un centenar de manifestants protesta contra l'actuació dels Mossos als edificis ocupats.

➡️ Política

Més notícies: