Plano medio de Núria Carreras mirando a cámera sonriendo y cogiendo la bara de alcaldesa
POLÍTICA

L'heroïna del PP

Núria Carreras ha aconseguit prendre una alcaldia a Esquerra: la del municipi on hi ha el Monestir de Montserrat

El PP ha aconseguit quatre alcaldies a Catalunya a les darreres municipals. La més sorprenent, sens dubte, és la de Monistrol de Montserrat (Barcelona). El monestir de Montserrat és al seu terme municipal. Montserrat és considerada la 'muntanya sagrada' dels catalans.

En efecte, al final al ple de constitució del passat dia 17 va triar la 'popular' Núria Carreras. Carreras va guanyar el fins ara alcalde, Joan Miguel, d'Esquerra, que feia 20 anys que estava al càrrec. Des de feia més de tres dècades que el Partit Popular no tenia una alcaldia a la comarca del Bages.

La ja nova alcaldessa va fer una campanya a l'estil Albiol -centrada més al candidat que a les sigles- i va incloure dos independents a la llista: Ferran Ramos i María Rincón. El quart regidor és Enric Centellas, que sí que és militant del PP.

A les municipals del 2019 va quedar última. Aleshores va obtenir 133 vots, un 9%. Només va entrar ella, mentre que a les del 28 de maig passat, va obtenir quatre regidors, més de 400 i gairebé el 32%. A 36 vots d'Esquerra, però tampoc ho tenia fàcil perquè Esquerra en tenia quatre més; la CUP, un; el PSC també un; i Junts, un altre.

És la primera alcaldia del PP en més de tres dècades a la comarca del Bages. El PP va obtenir 422 vots, més del 30% dels sufragis. El 2019 van quedar últims amb 133 sufragis i una sola regidora: la mateixa que ara ha arribat a alcaldessa.

Núria Carreras ha fet una campanya a l'estil Albiol. Centrant-se més al candidat que al partit. No debades ha estat assessora també de l'alcalde de Badalona.

El PP ha aconseguit treure's en aquestes municipals l'espina clavada del 2019. A les del 28 maig passat han pràcticament triplicat el nombre de regidors. Han passat de tenir representació a 14 municipis a 68. I augmentar en 104 el nombre de regidors només a Barcelona.

A més de Monistrol, ha recuperat les alcaldies de Badalona (Xavier García Abiol) i Castelldefels (Manu Reyes). Mentre que han mantingut la de Pontons (Josep Tutusaus), feu del PP des del 1999. Tutusaus ha tret en aquesta ocasió més d'un 70% de vots.

Amb aquests resultats, el PP ha recuperat centralitat a Catalunya després dels anys del procés. A això hi ha contribuït també el paper destacat de Daniel Sirera a Barcelona que, amb quatre, ha inclinat la balança cap a Jaume Collboni. Vox en va obtenir dos, però els seus vots eren irrellevants en aquest cas i van optar per votar-se a si mateixos.

➡️ Política

Més notícies: