Primer pla de Sílvia Orriols amb una imatge de fons d'una manifestació independentista
POLÍTICA

Junts i ERC donen via lliure a Sílvia Orriols i a Aliança Catalana

El partit de l'alcaldessa de Ripoll, el més beneficiat dels pactes entre processistes i el PSOE

Dijous passat, ERC i Junts van lliurar al PSOE la presidència del Congrés dels Diputats. Dies enrere ja se sabia que Esquerra acabaria donant suport als socialistes. Va sorprendre més el que van fer els juntaires, que bàsicament és el mateix que van fer els republicans, però donant-li un toc de misteri fins a uns minuts abans de la votació.

Els dos principals partits del processisme han abraçat definitivament el pactisme: ERC ja fa temps que ho fa, però ara té Junts com a company de viatge. Queda lluny aquella època en què pactar amb el PSOE era considerat alta traïció. Una mica de català al Congrés, una mica més al Parlament Europeu, dona'm un grup parlamentari propi i un parell de comissions d'investigació i ja ho tenim. Vaja, el 'peix al cove' de tota la vida, però aplicat als temps actuals.

No van ser pocs els independentistes que van carregar durament contra ERC i Junts per facilitar que el PSOE es quedés amb la tercera autoritat de l'Estat. Les acusacions de traïció, de venuts i de botiflers no van faltar a les xarxes socials dels principals representants polítics del processisme.

Muntatge de fotos de primer pla de Míriam Nogueras i Gabriel Rufián, tots dos amb rostre seriós

Després de destapar-se la mentida del 2017 d'ERC i Junts, hi ha una massa de votants indepes -cada vegada més gran- que se sent decebuda amb els seus representants. I davant d'aquest panorama, sorgeix una figura per sobre de tot: la de Sílvia Orriols i la seva Aliança Catalana. Són, sens dubte, els grans vencedors dins del món independentista després del que es va viure dijous al Congrés.

L'alcaldessa de Ripoll s'ha mostrat sempre ferma contra els partits processistes, que acusa d'haver-se venut. I davant la decepció de molts independentistes, Sílvia Orriols està generant cada cop més simpaties. De fet, només cal veure algunes de les publicacions d'Orriols a les xarxes socials per llegir missatges de suport. I demanant-li també que es presenti a les properes eleccions al Parlament.

El processisme està en caiguda lliure. A cada cita electoral, ERC, Junts (i la CUP) perden més i més vots. Molts independentistes es troben orfes de representants en veure com aquests tres partits han gestionat la política catalana en els darrers anys. I molts veuen Sílvia Orriols i Aliança Catalana com una bona alternativa.

Primer pla de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana

Fins al 2025 no estan previstes les eleccions al Parlament i en política pot passar de tot en un any i mig. Però el que és clar és que cada vegada més indepes miren amb bons ulls Aliança Catalana.

El partit d'Orriols no ha amagat mai les seves intencions de fer el salt al Parlament. Si ho acaba fent i obté representació, molts es preguntaran què ha pogut passar. Seran segurament els mateixos que, amb els seus actes, li estan donant via lliure perquè obtingui un gran èxit en pròximes cites electorals.

➡️ Política

Més notícies: