Ignacio Garriga amb cara molt seriosa durant una roda de premsa a la seu de Vox
POLÍTICA

Els joves catalans prefereixen votar Vox abans que els processistes

Les dades demostren que els nous votants no confien en ERC ni Junts

Han passat 3 setmanes després de les eleccions generals i els experts segueixen extraient dades interessants sobre el comportament que van tenir els votants. Una de les conclusions que s'han pogut treure de les votacions del 23J passat és que els joves catalans prefereixen donar suport a Vox que no pas els partits processistes.

Aquesta afirmació surt de les dades que va fer públiques Jordi Muñoz. Ell és el director del Centre d´Estudis d'Opinió (CEO), el CIS català que depèn de la Generalitat. Segons va publicar a les seves xarxes socials, la majoria de nous votants catalans va apostar per l'abstenció (42,4%). I dins dels que van exercir el seu dret a vot, el partit amb més suports va ser clarament el PSC (19,1%), seguit del PP amb un 9,8%, mentre que Sumar se situa en tercera posició amb un 9,3%.

Meritxell Batet, amb rostre seriós, en un acte del PSC

El quart partit amb més vots entre el grup de nous votants va ser Vox. El partit de Santiago Abascal, que només va aconseguir dos escons a Catalunya, va ser votat pel 6,8% dels electors que s'estrenaven en aquests comicis. D'aquesta manera, Vox se situa davant dels tres partits processistes, que van ser els menys votats per aquest segment de la població.

Esquerra Republicana va obtenir un 5,8%, mentre que Junts cau fins al 4,1%, caient a la cinquena i sisena posició respectivament. Molt per sota hi ha la CUP, que només va poder convèncer un 0,7% dels nous electors, segons les dades publicades pel director del CEO.

Això sí, el mateix Jordi Muñoz va voler insistir que aquestes dades són només aproximacions. I és que, com és lògic, els valors reals són impossibles de conèixer. Segons va explicar el director del CEO, “és un model que estima els valors més probables atesos els resultats de més de 5.000 seccions censals a Catalunya”.

Tot i ser simples estimacions, no deixa de ser curiós que un partit com Vox superi els processistes. I és que els de Santiago Abascal precisament no van obtenir uns grans resultats a Catalunya. També és destacable que el PP, que va ser la cinquena força en escons a Catalunya el 23 de juliol passat, se situï com a segon partit més votat entre els nous electors catalans.

➡️ Política

Més notícies: