Imatge de Joe Biden en blanc i negre amb unes tisores de fons

POLÍTICA

Això de Biden que no t'explicarà TV3

El president nord-americà s'ha llançat a la persecució de la dissidència mediàtica per contrarestar l'ascens de Trump a les enquestes

El triomf de Joe Biden a les eleccions presidencials del 2020 va provocar una onada d'eufòria general a l'establishment globalista, proporcional a l'odi que despertava Trump. De fet, Biden mai no va tenir més projecte que el d'oposar-se al rival. I això explica el fracàs de la seva gestió, que els mitjans mainstream intenten amagar a força de sembrar una altra vegada el pànic davant una volta de Trump a la Casa Blanca.

Aquests dies hem assistit a una nova campanya antitrump a TV3, que fa temps que ha esdevingut avantguarda mundial de la ideologia woke. Els seus periodistes i opinadors recorden fins a la sacietat els procediments judicials oberts contra l'expresident i l'amenaça mundial que representaria la seva tornada a la Casa Blanca. En canvi, blanquegen sense rubor el mandat de Joe Biden, sense explicar que deixa un país en declivi, amb una crisi migratòria galopant i el món a punt d'una guerra total.

Pla mitjà curt de Donald Trump somrient i assenyalant al capdavant amb el seu dit índex

Però si ens centrem en la puresa moral que s'arroga TV3, convindria recordar algunes veritats incòmodes que assetgen el president Joe Biden. Per exemple, sabien que el periodista conservador Steve Baker ha estat detingut i acusat de quatre delictes per la seva cobertura del motí del 6 de gener al Capitoli dels Estats Units? Sabien que les agències d'espionatge de l'administració Biden estan darrere de la persecució a aquest i altres periodistes de l'anomenada dissidència mediàtica?

Només una cara de la realitat

Els mitjans oficials han basat la defensa de Biden, assetjat per la corrupció i amb les enquestes en contra, en la construcció d'un únic relat sobre l'assalt al Capitoli. “La majoria dels nord-americans no estan al corrent del que va passar el 6 de gener fora de la narrativa predominant que els principals mitjans de comunicació i el Govern han impulsat”, denuncia una analista al Daily Caller. Una realitat que faria esfondrar-se la versió idíl·lica oferta per TV3 com un castell de cartes.

No és la primera vegada que l'administració Biden és al focus de les sospites per utilitzar a favor seu els ressorts de l'estat, portant al límit l'ordre constitucional. Sorprèn abans de res el silenci dels mitjans bonistes. Es van atipar d'anunciar l'apocalipsi després de la victòria de Trump el 2017, malgrat que el món que va deixar darrere seu el 2021 era força més segur que el que deixa Biden després de quatre anys escassos de mandat.

Adéu al quart poder

Ara els mitjans tampoc no alcen la veu contra la persecució mediàtica de la dissidència que encapçala un Biden desnortat i desesperat. El pitjor per als demòcrates és que, sense una alternativa millor, tot el seu projecte es torna a basar a barrar el pas a Trump. Per això l'estratègia de l'establishment que reprodueix TV3 es redueix a la situació judicial de Trump i la vinculació amb els fets del Capitoli.

S'obliden, però, que va ser Trump, abans que Bolsonaro o Milei, qui va demostrar que els mitjans tradicionals ja no són el quart poder. Ara va camí de repetir la mateixa gesta, ja que el seu suport creix a les enquestes a la velocitat amb què els mitjans construeixen el seu relat. Un relat que, com en el cas de TV3, eludeix les incòmodes veritats sobre Biden com la corrupció o la persecució de la dissidència.

➡️ Política

Més notícies: