La indignació d'un pare després d'un atracament a punta de navalla a l'Hospitalet
Els usuaris es lamenten davant la degradació social de Catalunya durant els darrers anys
Les xarxes socials són el gran altaveu ciutadà. Gràcies a elles, coneixem tota mena d'episodis vinculats a la inseguretat i l'incivisme, temes clau a Catalunya. I en alguns casos, les xarxes socials s'han avançat a les declaracions i les accions polítiques.
Aquí hi ha els casos del barri del Raval o dels supermercats 'paquis' 24h. Després de molta feina de ciutadans i veïns, les institucions van admetre l'existència de problemes en aquestes àrees. El cas del Raval és evident, amb una degradació social acumulada que converteix la convivència veïnal en un infern.
L'últim exemple a fer-se viral ha passat a l'Hospitalet de Llobregat i ho denuncia un pare. Segons explicava ahir aquest pare, “acaben de treure una navalla al meu fill, a l'Hospitalet de Llobregat a les 8 del vespre, per robar-li els diners i el mòbil”. Tot seguit, es lamentava pel “país que estem fent” i assenyalava que “no sé si es pot dir, però era un magribí d'uns 30 anys”:
Aquest missatge ha tingut molta circulació, amb prop de 24.000 visualitzacions i més de cent comentaris. La indignació entre els usuaris a propòsit de la inseguretat no fa més que augmentar. "És una pena el que han fet amb Catalunya", "Espero que el teu fill estigui bé, estem fent un país de merda...", es lamentaven els usuaris.
La qüestió de la seguretat
Aturar l'augment de les armes blanques és una de les prioritats de seguretat de l'actual Govern. És el conegut com a Pla Daga i té com a objectiu controlar la proliferació de la “cultura de la navalla”, com ho va anomenar Albert Batlle. De fet, la confiscació d'armes blanques i les detencions han pujat durant els darrers mesos com a conseqüència del Pla Daga.
Però al marge de la qüestió policial, aquesta mena d'episodis reforcen el clima d'inseguretat entre els ciutadans, cosa que acaba tenint una traducció política. A falta del proper baròmetre oficial, les darreres dades de l'Ajuntament de Barcelona assenyalen que la seguretat és la primera preocupació dels barcelonins. Això explica que la lluita contra la multireincidència i els robatoris amb violència hagi passat a primer pla del debat públic.
Més notícies: