Muntatge amb un retall d'un llibre de text amb l'ombra d'un professor de fons
POLÍTICA

'Els homes som masclistes': l'exercici d'un llibre de text

Una polèmica en un llibre de Llengua i Literatura Castellana torna a ser notícia

“Els homes som masclistes” com a exemple de discordances en les conjugacions verbals. Aquest és l'exercici proposat per una assignatura de llengua espanyola per a estudiants de primer de batxillerat d'Espanya.

La polèmica sobre l'exercici que proposa aquest llibre, publicat per Editorial Sansy, és de 2021. Ara torna a ser notícia perquè un usuari de Twitter l'ha recuperat. En només tres dies, ha tingut més de 2.000 retuits i milers d'interaccions.

La polèmica va arribar a l'esfera pública el maig de 2021, fa tot just dos anys. La indignació va ser tan gran que l'editorial va trencar el silenci per demanar disculpes i va assegurar que ho corregiria en properes edicions.

Va ser José Luis Sariego, advocat de famílies, qui va compartir l'exercici a Twitter. En un primer moment, i com ja ens tenen acostumats, la denúncia va ser assenyalada com una fake new, però res més lluny de la realitat. Gràcies a les queixes i a la denúncia de José Luis, l'editorial Sansy va haver de rectificar. Els seus llibres ja no acusen tots els homes de masclisme.