Muntatge de Pere Aragonès amb els edificis de les televisions autonòmiques Valenciana i Balear
POLÍTICA

El Govern vol pagar anuncis sobre el català a les televisions de València i Balears

Els pactes PP-Vox sembren el pànic

Els pactes entre PP i Vox a la Comunitat Valenciana i Balears han aixecat butllofes a Catalunya. Davant el temor a un arraconament del català en aquestes comunitats, el Govern ha volgut colar una campanya publicitària a les televisions. Tot i això, Àpunt i IB3 han vetat l'anunci català.

El Govern reconeix que ha promogut l'anunci arran de l'ascens de PP i Vox a València i a les Balears. Des de la Generalitat lamenten que les televisions valenciana i balear hagin rebutjat la publicitat. Creuen que es deu a la “por d'emetre un anunci que defensa el català”.

Veto a l'anunci del català

La Generalitat catalana va engegar una nova versió de la campanya en defensa del català que protagonitza la Queta. Aprofitant la festivitat de Sant Joan, han llançat l'espot per contrarestar la victòria del PP i de Vox en territoris d'influència catalana.

L'anunci cita Ovidi Montllor afirmant que “hi ha gent que no li agrada que es parli, s'escrigui i es pensi en català. És la mateixa gent que no li agrada que es parli, escrigui o pensi”. L'anunci fa una crida a “defensar la nostra llengua el 24 de juny”.

Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3

El Govern que presideix Pere Aragonès va oferir la campanya a TV3, Àpunt i IB3, però només s'ha emès a la televisió catalana. IB3 no va respondre a la proposta, mentre que Àpunt va contestar que no tenien espai per emetre'l aquests dies. Des de la televisió valenciana afegeixen que “és publicitat política i no es pot emetre en precampanya electoral”.

Les coses han canviat

Les coses han canviat a Àpunt, la televisió pública valenciana impulsada per Ximo Puig i Mónica Oltra. Fa només uns mesos va emetre un anunci de la Plataforma de la Llengua, entitat que promociona el català a la Comunitat Valenciana. Aquesta mateixa entitat ha rebut diverses subvencions del tripartit format pel PSOE, Podem i Compromís.

A la Comunitat Valenciana, el govern de PP i Vox han pactat la lliure elecció de llengua en totes les etapes educatives. A les Balears, l'acord entre els partits de la dreta continua a l'aire. Però els populars han cedit a Vox la presidència del Parlament, i veuen més a prop el pacte de govern.

➡️ Política

Més notícies: