Primer pla de Patrícia Plaja amb la boca lleugerament oberta mentre parla en una roda de premsa del Govern
POLÍTICA

El Govern aprova l'enviament de 800.000 euros per 'ajuda humanitària' a palestins

Ho ha anunciat la portaveu de l'Executiu, Patrícia Plaja

Com cada dimarts, avui s'ha celebrat el Consell Executiu del Govern de la Generalitat. Més enllà d'aprovar diverses mesures, com una línia de subvencions per a la promoció del català a la indústria dels videojocs, Patrícia Plaja també ha anunciat l'enviament de 800.000 euros que aniran destinat a "ajuda humanitària" per a palestins.

La portaveu del Govern ha explicat que s'ha aprovat destinar aquesta quantitat de diners, via subvenció directa, a l'Agència de Nacions Unides "per als refugiats de Palestina al Pròxim Orient". Aquesta decisió, diu Plaja, s'ha pres per la "situació extremadament greu d'emergència humanitària que es viu a Gaza". Aquests 800.000 euros s'enviaran a través de l'Agència de Cooperació.

"El conflicte entre Hamàs i Israel està provocant una greu crisi humanitària a la Franja de Gaza", ha explicat Plaja. La portaveu del Govern, a més, ha recalcat que "el bloqueig de subministraments, l'ordre d'evacuació del nord de Gaza i els bombardejos d'infraestructures han situat la població civil d'aquest territori en una situació d´emergència extrema". Una situació que, segons la representant de la Generalitat, empitjora "a mesura que continua el setge de les forces armades israelianes, que impedeixen l'entrada d'aigua, menjar i combustible".

Per a la Generalitat, "Palestina ha estat tradicionalment un país prioritari per a la cooperació i el desenvolupament”. En aquest sentit, Plaja ha remarcat que l'objectiu que sempre s'ha buscat és "la millora de la qualitat de vida del poble palestí i la defensa dels drets humans de les dones".

➡️ Política

Més notícies: