Pere Aragonés amb un vestit blau marí, somrient
POLÍTICA

La Generalitat aprovarà el plus de productivitat per a 40.000 funcionaris catalans

L'administració pública catalana invertirà gairebé 18 milions d'euros al plus de productivitat

Aquest dimarts, el Govern de la Generalitat té previst aprovar el pagament del plus de productivitat per a 40.000 funcionaris catalans. Aquest plus de productivitat tindrà un import entre 297,67 i 601,87 euros bruts.

L'administració catalana invertirà gairebé 18 milions d'euros als diferents departaments de la Generalitat de Catalunya. I és que malgrat que aquest tràmit està pendent d'aprovació, s'espera que el Consell Executiu de llum verda durant la jornada de dimarts.

Plus de productivitat després del govern d'Artur Mas

Amb l'entrada d'Artur Mas al govern català, van ser vàries les retallades que es van fer. Una va ser la retirada del plus de productivitat en els seus funcionaris, el qual va recuperar l'actual executiu el 2022.

Els empleats públics recuperaran aquest any aquest pagament únic, a més de les pagues extres de 2013 i 2014, que també va retirar l'expresident 'convergent'.

I és que des del 2012 i fins al 2021, els funcionaris catalans no van percebre aquest plus de productivitat, que va reinstaurar l'Executiu de Pere Aragonès l'any passat.

A més, fonts de la Presidència asseguraven que al novembre abonaran l'increment retributiu del 0,5%, imposat pel govern estatal per fer front a la pujada de preus.

Primer pla d'Artur Mas

Aquest increment té caràcter retroactiu a 1 de gener, per la qual cosa la Generalitat haurà d'abonar una 'pagueta' corresponent als 10 mesos del 2023.

Aquest plus de productivitat es recupera després d'un acord amb UGT i CCOO que va desactivar, el 2019, una vaga general a la funció pública a Catalunya. El setembre passat, es va signar la pròrroga del plus de productivitat per un any.

Sistema d'avaluació mixt i a 20 punts

El sistema d'avaluació per obtenir el plus de productivitat contempla una sèrie de mecanismes per corroborar si els empleats públics sobren l'import màxim o no.

Aquest sistema s'avalua a 20 punts. Vuit, se'ls posa a si mateix el treballador. Els altres dotze depenen dels seus superiors.

Així, s'avaluen tant els resultats com l'adaptabilitat o el treball en equip, entre altres qüestions.

La quantia que cobraran els funcionaris dependrà de la puntuació final que assoleixin. Per això, si la nota és inferior a 10, el funcionari no cobrarà res. Però si, per contra, obté una puntuació de 18 o superior, en cobrarà el 100%. Així doncs, els que aconsegueixin una puntuació de 10 percebran la meitat de la paga.

A més, els empleats públics han d'haver prestat servei un mínim de cinc mesos des de l'1 de gener al 31 d'octubre per poder cobrar aquest import.

➡️ Política

Més notícies: