Pla mitjà de Pere Aragonès parlant al discurs de Sant Esteve amb una senyera al fons

POLÍTICA

La Generalitat se'n va a Tunísia per 'explicar la bona gestió de la sequera del Govern'

Indignació dels ciutadans i l'oposició per la incompetència i el malbaratament inútil

La crisi de la sequera ha estat la gota que ha fet vessar el got de la paciència ciutadana amb el Govern de Pere Aragonès. L'acusen de no haver preparat un pla amb antelació i de malbaratar els diners dels contribuents amb improvisacions. L'últim gest de la Generalitat ha causat encara més indignació.

La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, se n'ha anat a Tunísia aquest dilluns per participar al fòrum mediterrani de l'aigua. La seva missió, “explicar l'estratègia del Govern per fer front a la sequera que actualment pateix Catalunya”. També coordinar accions amb altres governs de la regió per fer front a l'emergència climàtica.

El viatge de la consellera ha causat estupefacció i enuig tant en els ciutadans com en l'oposició. D'una banda, per aquest nou malbaratament en un viatge oficial en lloc de destinar els recursos a combatre la sequera. I per altra banda, perquè la consellera ha anat a Tunísia a presumir de la gestió catastròfica del Govern.

Crítiques al Govern i a la consellera

Els partits de l'oposició s'han llançat contra el Govern pel viatge de la consellera en plena crisi climàtica. Francesc de Dalmases, de Junts, ha penjat la convocatòria a la xarxa social X amb el missatge “ningú al volant, ningú”. Fa mesos que el seu partit critica la nefasta gestió i la improvisació en aquest tema.

Raúl Moreno, portaveu adjunt del PSC al Parlament, ha reaccionat atònit, dient que “sembla una broma”. Ha afegit que "l'explicació" de la consellera "serà breu, 10 anys sense invertir en infraestructures, multes als ajuntaments i incapacitat d'executar partides pressupostàries". Salvador Illa, molt crític amb la gestió, va allargar la mà la setmana passada Pere Aragonès per fer front a la crisi.

Un altre socialista diu a Pere Aragonès que “cal tenir bemolls per fer això precisament ara”. I li recorda que "no cal anar fins a Tunísia per explicar que porteu deu anys sense invertir un euro en infraestructures i que cosiu a multes els ajuntaments per la vostra ineficiència". Cal recordar, però, que el PSC és qui fa temps que sosté el Govern en minoria d'ERC, per exemple aprovant-li els pressupostos.

Més malbaratament per als catalans

La consellera ha aprofitat la seva presència al Fòrum Mediterrani de l'Aigua, a Tunísia, per presentar la nova delegada del Govern al Nord d'Àfrica. Es tracta de Habiba El Mouali, amb “una llarga experiència a la regió”. La seva missió serà "donar impuls a l'estratègia mediterrània del Govern, que és prioritària".

Un altre moviment que ha causat indignació pel malbaratament en ambaixades mentre la societat catalana s'enfronta a greus crisis. Sense ningú al timó a la Generalitat, una vegada més ha estat el Govern espanyol qui ha sortit al rescat. Ho ha fet oferint finançament per posar en marxa les infraestructures necessàries.

Això sí, la falta de planificació del Govern farà que els catalans hagin de tornar el crèdit pagant més a la factura de l'aigua. La incompetència d'Aragonès i els seus cada cop s'està fent més feixuga per als ciutadans, que són els que paguen els plats trencats. La pregunta ara és, fins quan.