Primer pla de Pere Aragonès somrient lleugerament
POLÍTICA

La Generalitat es gasta 10 milions d'euros en un nou 'xiringuito'

L'impulsa Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes

A la Generalitat, que se sàpiga, encara no disposen d'una Direcció General d'Instal·lacions Recreatives Ubicades a Platges i Espais Naturals d'Esbarjo , però tot pot acabar venint. De moment, en el seu camí ben definit, fan un pas més per dotar Catalunya de tot el que necessiten els seus ciutadans.

A la ruta que porta fins a una estructura administrativa dotada amb totes les institucions que necessita un país modern, fan un pas fonamental ara. Quin és? Acaben de crear la Xarxa de Professionals d'Equitat als Treballs.

Què és exactament aquesta “xarxa”?

El nou 'xiringuito' és un grup, format per ni més ni menys que 100 “professionals”. Té com a objectiu de l'exercici “vetllar per la igualtat de gènere entre els empleats públics” que presten els seus serveis en entitats locals, administracions de rang regional i empreses públiques.

Primer pla de Tània Verge

L'anunci, expliquen des de la Generalitat, és una de les mesures que s'anuncien coincidint amb la presentació del nou Pla d'Igualtat de Gènere de la Generalitat. El document es va aprovar aquest dimecres 11 d'octubre a la taula general de la negociació de funció pública. En aquesta taula hi ha representats els sindicats IAC-CATAC, CCOO i UGT.

De moment, deu milions d'euros

Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes, anunciava ella mateixa que, d'aquí al 2025, s'invertiran en aquesta xarxa 10 milions d'euros. Què farà aquest centenar de professionals de l'equitat que treballarà en xarxa? "Elaborar i fer un bon seguiment dels plans dʻigualtat de les entitats locals". A més d'això, també s'encarregarà d' “acompanyar en el desplegament de plans d'igualtat i polítiques d'igualtat més en general tots els actors del seu territori”, diu Verge.

Pel que sembla, també realitzaran “auditories retributives que necessitem fer” per “lluitar” contra la “bretxa salarial”. Els recursos, i especialment “els recursos humans” són fonamentals, diu la consellera. Per descomptat, en cas que algun dia arribi a crear-se, aquesta xarxa es vincularia a la Direcció General de què parlàvem més amunt.