Primer pla de Gabriel Rufián assenyalant Oriol Junqueras molt somrients
POLÍTICA

Gabriel Rufián es carrega la unitat independentista en un sol tuit

El líder d'Esquerra a Madrid torna a atacar Junts

Sembla que Gabriel Rufián ja està veient les orelles al llop. El candidat d'ERC a les eleccions generals del 23 de juliol ha intensificat la presència en xarxes amb dos canvis visibles. Ha incrementat els seus tuits en català, cosa que no passava fa unes quantes setmanes, i comparteix constantment vídeos seus d'intervencions al Congrés.

És sabut que Gabriel Rufián és l'escuder d'Oriol Junqueras. Es tracta d'un binomi que va de la mà i que se la juga a les eleccions del juliol. Junqueras comença a estar qüestionat dins del partit i Rufián no té gaires complicitats en els òrgans d'Esquerra. Si cau un, pot caure l'altre, sobretot si Junts els supera i Esquerra baixa dels 10 diputats.

Estem, doncs, en una campanya decisiva. I Rufián, més amic de l'esquerra espanyola que de cert nacionalisme català, va per feina. Els cants de Pere Aragonès per recosir la unitat independentista no han servit de massa. I encara menys en campanya electoral.

Aquest diumenge Xavier Trias marcava el relat polític català apostant per poder arribar a acords amb el PP a Madrid. Significaria enterrar el procés, tornar al camí del diàleg i evitar -de veritat i no de paraula- que Vox governés a Espanya.

Poc ha trigat Gabriel Rufián a aprofitar les paraules de Trias per fer campanya. El mal rotllo del cap de files d'ERC a Madrid amb Junts és més que públic. Les seves paraules demostren que la unitat independentista, si més no al Congrés, és impossible.

muntatge amb les fotografies de jordi Turull i Gabriel Rufián amb Pedro Sánchez de fons

Després del daltabaix municipal dels de Junqueras, Gabriel Rufián havia guardat silenci sobre Junts. Si Aragonès predicava una nova unitat processista, el més lògic és que els seus càrrecs evitessin carregar contra els de Puigdemont. Però Rufián torna a anar a la seva i ha demostrat que l'estratègia de Junqueras segueix viva: abans socis del PSOE a Madrid que de Junts a Catalunya.

Mentre Ernest Maragall parla dels "ponts trencats" amb els Comuns i el PSC, Gabriel Rufián vol seguir sent-ne un aliat a Madrid, mentre que carrega contra Junts per Catalunya una vegada més.

➡️ Política

Més notícies: