Primer pla d'Alberto Núñez Feijóo amb cara de circumstàncies mirant a l'horitzó
POLÍTICA

Feijóo, cada cop més acorralat

El líder del PP es va quedant sense opcions

Alberto Núñez Feijóo sembla trobar-se en un atzucac. Tot i guanyar les eleccions, la composició del Congrés després de les votacions del 23 de juliol li juga en contra. El líder del PP continua insistint en la possibilitat de ser el pròxim president del govern. Però ja ni els seus -o els que haurien de donar-li suport- creuen que això passi.

La mateixa nit electoral ja es va poder veure que Feijóo tindria poques opcions de ser el proper president del govern. Una d'elles era que el PSOE facilités la investidura del líder popular per haver estat la força més votada. Però aquest escenari mai no ha estat una possibilitat real.

D'aquesta manera, les opcions mínimes de Feijóo passaven per VOX, UPN i Coalició Canària. Però passats 10 dies de les eleccions, els seus teòrics aliats han començat a saltar del vaixell. I és que, avui dia, cap d'aquestes tres forces polítiques sembla gaire convençuda que el PP pugui ocupar la Moncloa els propers 4 anys.

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo durant un acte de campanya del PP, el 18 de juliol de 2023, a Palma de Mallorca

Coalició Canària governa a la seva terra gràcies als vots del Partit Popular, desbancant així un PSOE que va ser la força més votada. Tot i això, en els últims dies directament han obert la possibilitat a pactar amb els socialistes una eventual investidura de Pedro Sánchez. Aquest escenari implicaria que Sánchez deixés de necessitar el sí de Junts per Catalunya.

UPN tampoc no veu clar que Feijóo pugui ser president. Bé, en realitat sí que veuen clar què passarà, ja que estan convençuts que el líder del PP no serà president “en cap dels escenaris”. “No pot estar enganyant la gent, sap que[en una investidura]tindrà més vots en contra que no pas a favor”, assegurava Javier Esparza.

VOX tampoc dona opcions a Feijóo

L'últim a tirar un gerro d'aigua freda a les aspiracions d'Alberto Núñez Feijóo ha estat VOX. Jordi Buixadé ha admès que serà “difícil” que el líder del PP aconsegueixi els suports necessaris per ser president. El dirigent de la formació d'Abascal, a més, va criticar el Partit Popular per oferir un pacte al PSOE després de passar-se la campanya afirmant que volien derogar el sanxisme.

Feijóo ja no depèn d'ell per ser president. Tot queda en mans d'un possible fracàs en les negociacions entre Pedro Sánchez i nacionalistes i independentistes. Però és un escenari que ja no es creuen ni els seus.

➡️ Política

Més notícies: