Primer pla de Pere Aragonès somrient lleugerament
POLÍTICA

Feijóo regala a Pere Aragonès el seu minut de glòria

El president de la Generalitat tindrà un míting gratis des del Senat per repetir el discurs processista habitual

El president Aragonès tornarà al Senat gràcies al PP. Els populars convoquen una Conferència de Presidents paral·lela per fer campanya contra la llei d'amnistia i Aragonès aprofita l'ocasió i també farà campanya. De fet, ja ha dit que si va és per “trolejar el PP”.

Campanya electoral al Senat

Els partits processistes estan en ple moment de ressuscitar el procés. És a dir, promeses de referèndum, doblegar l'Estat, crear més ens i organismes, presentar-se com els veritables protectors del nacionalisme, etc. En aquest sentit, qualsevol ocasió és bona per fer un desplegament de processisme dialèctic. Més encara si estem en campanya electoral i la competència pel vot nacionalista és ferotge.

Per la seva banda, la dreta també està immersa en la campanya electoral amb els seus propis codis i les seves preocupacions. En el cas del PP, cal presentar la màxima oposició possible a la llei d'amnistia. Per això, els populars han aprofitat la seva majoria al Senat per convocar la Comissió General de Comunitats Autònomes. Ho fan perquè Sánchez no ha convocat la Conferència de Presidents oficial per evitar crítiques amb l'amnistia.

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo assegut al congrés amb expressió seriosa

Míting gratis

I Pere Aragonès n'ha aprofitat l'ocasió. El to de les seves declaracions ja mostren un ànim deliberadament electoral. Ha parlat de “trolejar el PP” i que “com a demòcrata, trolejar el PP sempre ve de gust perquè no els agrada escoltar el que diem”.

És a dir, que Feijóo ha regalat a Aragonès un míting al Senat els destinataris del qual seran exclusivament els seus votants a Catalunya. Com en l'última ocasió en què va anar al Senat, cal esperar que el president Aragonès eviti el debat, digui la seva i se'n vagi.

També és d'esperar que intenti contrarestar el to presidencial i salvífic de Puigdemont. Al cap i a la fi, serà Aragonès qui tingui l'ocasió de barrejar el discurs d'ERC amb el discurs de la Generalitat. Cosa que, en qualsevol cas, ja fa durant les passades jornades.

A Junts ja li ha retret que no parli de la quota de solidaritat i una fiscalitat diferent per a Catalunya. També els retreu el seu vot negatiu en els pressupostos. Tot i que les crítiques més dures són per al favorit: Salvador Illa. Del PSC diu que és el partit del “no a tot: l'ingrés mínim vital, el traspàs de Rodalies, el referèndum...”. En resum, campanya electoral.

➡️ Política

Més notícies: