Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de preocupació
POLÍTICA

Les enquestes envien un avís a Pedro Sánchez

El PSOE retalla distàncies, però PP i VOX mantenen la majoria segons la majoria de sondejos

Ja falten menys de dues setmanes per a la celebració de les eleccions generals. S'acaba el temps per als partits polítics a l'hora de demanar el vot. Les enquestes cada vegada són més clares a l'hora de marcar tendències. I aquestes envien un avís clar a l'actual president del Gobierno, Pedro Sánchez.

El candidat del PSOE s'està veient afavorit per la campanya de la "por de VOX" que estan fent tots els partits d'esquerres. En els darrers dies, Pedro Sánchez ha aconseguit anar retallant distàncies amb Alberto Núñez Feijóo. Algunes enquestes (sense comptar el CIS de Tezanos) l'han arribat a situar a tan sols 3 punts del PP. Però els mateixos sondejos també assenyalen que aquest augment és insuficient per tornar a ocupar la Moncloa.

Tot i capitalitzar el vot útil de l'esquerra i activar una part del vot d'aquest espai polític, les matemàtiques li impedirien forjar una alternativa a PP i VOX. I és que Sumar i Yolanda Díaz sembla que s'han estancat. Per exemple, l'actual vicepresidenta segona no aconsegueix prendre el tercer lloc a VOX en cap dels sondejos publicats aquest dilluns.

A més, 3 dels 4 sondejos fets públics avui coincideixen a donar a PP i VOX més dels 176 escons necessaris per tenir majoria al Congrés. L'enquesta de la Voz de Galicia, la més optimista per a l'esquerra, és l'única que deixa els partits de Feijóo i Abascal per sota de la majoria absoluta. Es quedarien a només 3 escons d'obtenir-la.

Electomania assenyala un lleuger repunt d'Alberto Núñez Feijóo els últims dies. I VOX, a qui les enquestes sempre acaben castigat, resisteix i tan sols li auguren una lleugera caiguda. Insuficient, això sí, perquè Sumar l'avanci.

ElConfidencial dona a PP (137) i VOX (42) un total de 179 escons. En l'enquesta de La Razón, populars (148) i Abascal (33) en sumen 181. I a okdiario, aquesta suposada coalició tindria 178 diputats (142 i 36 respectivament). I a totes elles, el PSOE retalla distàncies, però ho fa a costa de partits com Sumar o fins i tot els independentistes catalans.

Les enquestes, doncs, semblen clares respecte a Pedro Sánchez. Capitalitzar el vot útil de l'esquerra apunta a ser insuficient per prendre el triomf a Feijóo i la majoria a PP i VOX. Aquest dilluns, el cara a cara entre els dos principals candidats d'aquestes eleccions pot marcar una nova tendència mancant menys de dues setmanes per als comicis.

➡️ Política

Més notícies: