La dura crítica d'Alejandro Fernández a l'ús polític de la DANA: 'Carronyers'
Salvador Illa i Alejandro Fernández han mantingut des del principi un perfil institucional davant aquesta tragèdia
La DANA ha estat el pitjor desastre natural que ha afectat Espanya en molt de temps. De moment ja s'han confirmat més de cent morts. Estem, doncs, davant d'una catàstrofe col·lectiva de primera magnitud.
I per si un centenar de morts no fos suficient, la tragèdia ha vingut amb confrontació política inclosa. Són molts els líders polítics que van sortir a comentar la tragèdia mentre el comptador de morts no parava d'augmentar. De fons, gent parlant de les preses de Franco o dels efectes devastadors del canvi climàtic.
L'expresident Puigdemont, per exemple (i quan es xifraven en 51 els morts), sortia a acusar el PP i la seva "gestió". Gabriel Rufián tampoc no perdia l'ocasió de comentar i denunciava les “responsabilitats polítiques”, en referència a la decisió del president Mazón de desmantellar la Unitat Valenciana d'Emergències:
Des de Catalunya, la premsa processista també s'ha llençat als comentaris partidistes. Aquests dies, ElNacional també assenyala amb insistència el PP i Mazón. Però més enllà va ser el director de VilaWeb, Vicent Partal, que va escriure un editorial amb el títol de “Els Morts de Mazón”.
Alejandro Fernández: “no respecten res”
Com és evident, la devastació provocada per la DANA té moltes causes, entre les quals hi ha causes institucionals. Ara bé, el que sembla que està fora de debat és que, en els primers moments de la tragèdia, el partidisme hauria de quedar fora. Perquè alguns d'aquests líders polítics, per exemple, van parlar quan la xifra de víctimes mortals era la meitat de la xifra real.
Això és el que ha reivindicat el líder del PPC, Alejandro Fernández, mitjançant xarxes socials. Fernández ha demanat deixar passar aquests moments abans "d'analitzar què s'ha fet bé i què es podria haver fet millor":
Un altre líder polític que també va procurar evitar el comentari polític durant les primeres hores va ser el president de la Generalitat, Salvador Illa. Des que es va començar a conèixer la magnitud de la tragèdia, el president Illa es va limitar a marcar un perfil institucional. Des del Parlament, va anunciar que s'havia posat en contacte amb el president Mazón per posar a la seva disposició “tots els efectius” de Catalunya:
Amb aquests precedents, cal esperar que l'aprofitament polític amb la tragèdia augmenti durant els propers dies i setmanes. De moment, no es pot descartar que segueixin apareixent morts.
Més notícies: