Primer pla de Carles Puigdemont amb Marcela Topor en un photocall
POLÍTICA

La Diputació del PSC continuarà pagant 6.000 euros al mes a la dona de Puigdemont

L'ens local renova el programa setmanal de Marcela Topor

Tot sembla tornar a bon port per al matrimoni Carles Puigdemont-Marcela Topor. Aquest estiu, la justícia europea va decidir retirar-li la immunitat a ell i ella gairebé es queda sense feina pels pactes a la Diputació de Barcelona. Ara, la dona de l'expresident ha rebut una excel·lent notícia.

La Xarxa Audiovisual Local (XAL), depenent de la Diputació de Barcelona, controlada pel PSC, mantindrà el programa presentat per Marcela Topor. Es tracta de The Weekly Mag, un magazine setmanal sobre entrevistes i concursos en anglès. La presentadora s'emporta 6.000 euros al mes.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

L'espai, que s'emet des del 2018, tindrà continuïtat aquesta temporada. Segons informa El Triangle, l'equip del programa ja està treballant en els programes nous que es podrien emetre a partir del mes d'octubre. Al rerefons hi ha les negociacions entre PSOE i Junts per la investidura de Pedro Sánchez.

Contracte astronòmic

Marcela Topor, esposa de l'expresident Carles Puigdemont, ha viscut durant anys d'un sou inaudit al canal de la Diputació de Barcelona. Tot va començar fa vuit anys, quan els postconvergents controlaven l'òrgan provincial. Topor va signar per l'espai setmanal un contracte de 6.000 euros.

Muntatge de fotos de primer pla de Carles Puigdemont i Marcela Topor amb rostre somrient

Inicialment, la presentadora també cobrava els mesos d'estiu encara que el programa no s'emetés. El PSC es va fer després amb la presidència de la Diputació. Encara que no va revocar l'astronòmic contracte, sí que va deixar de pagar a Marcela Topor els mesos en què no s'emetia.

Durant anys el PSC va necessitar els vots del PDeCAT per mantenir el seu poder a l'ens, i això explica el blindatge de Marcela Topor. Però les eleccions del 28-M van canviar l'aliança deixant el PSC en mans d'ERC i dos díscols de Junts. Això va posar seriosament en perill la continuïtat del programa de l'esposa de l'expresident.

Gir inesperat

Els esdeveniments han fet un gir inesperat amb els resultats del 23-J, que van deixar el Govern de Pedro Sánchez en mans dels set diputats de Junts. En aquest context sembla impensable que el PSC deixi la dona de Puigdemont sense la gallina dels ous d'or. De moment, renova per una temporada més.

Això demostra que Junts, i Carles Puigdemont en particular, es juguen molt en aquestes negociacions amb el PSOE. Unes noves eleccions posarien en risc les seves prebendes, com els diners extra per tenir grup propi al Congrés. O els privilegis aconseguits durant tots aquests anys amb el vistiplau del PSC.

El 2021, l'últim any en què es va fer pública la despesa de la cadena, la Xarxa va destinar 260.000 euros per a la producció del programa de Marcela Topor. Una xifra que crida l'atenció, tenint en compte la seva audiència. The Weekly Mag amb prou feines reunia 12.000 espectadors.

➡️ Política

Més notícies: