Primer pla de Jaume Collboni, candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona
POLÍTICA

Demanen a Collboni més mà dura contra les acampades il·legals a la platja

El PP de Barcelona demana aturar urgentment el problema

La platja de la Barceloneta, a Barcelona, ha esdevingut un assentament il·legal d'immigrants, nòmades errants i turistes ocasionals. El fenomen s'ha disparat aquest estiu i les autoritats temen un efecte crida. Per això, el grup municipal del PP ha demanat a l'alcalde Jaume Collboni més mà dura.

El líder dels populars a Barcelona, Dani Sirera, ha demanat al govern municipal del PSC que actuï sense contemplacions. "Cal evitar que l'acampada de la platja de Barcelona es converteixi en un assentament il·legal", ha afirmat.

Sirera ha advertit que "la passivitat de l'ajuntament provoca un efecte crida", i ha demanat "sancionar els que s'instal·len a dormir a la platja". Pels populars, es tracta ni més ni menys que aplicar la normativa que impedeix l'acampada lliure a les platges. I és que això està generant molts problemes als veïns.

Els veïns han deixat d'anar-hi

El fenomen va començar fa un any quan alguns immigrants, la majoria subsaharians, van acampar a la platja de manera permanent. L'ajuntament de Barcelona va al·legar que no volien rebre ajuda social, i que es negaven a abandonar la zona. Des de llavors s'ha convertit en un modus vivendi per a molts.

Primer pla del candidat del PP a Barcelona Daniel Sirera

És així com la Barceloneta s'ha convertit en un campament il·legal integrat sobretot per senegalesos i gambians. La majoria viuen de la venda ambulant i l'almoina, o d'alguna feina esporàdica. Aquest estiu el problema s'ha agreujat per l'arribada de turistes low cost que acampen per no pagar allotjament.

La platja s'ha omplert de tendes de campanya i sacs de dormir, i algunes vegades fins i tot joves que s'han quedat adormits després d'una nit de gresca. Aquest panorama ha foragitat els mateixos veïns de Barceloneta. Molts ja no baixen a la platja per la por, la incomoditat o les escombraries acumulades.

'Les platges no són un càmping'

El PP ha demanat posar fi a aquesta situació, modificant l'ordenança municipal si calgués “per fer-la més restrictiva”. Sirera reitera que aquests comportaments “afecten a la seguretat dels barcelonins, generen problemes de salut pública i deterioren les platges i la imatge de la ciutat”.

El líder popular reitera que "les platges de Barcelona no són un càmping" i "han de ser per al gaudi i l'oci de tots els ciutadans". Cal recordar que el govern Collboni ha engegat el Pla Endreça. És un pla per recuperar la seguretat i la neteja a Barcelona en un termini de nou mesos.

Molts han anomenat “racista” aquest pla que, entre altres coses, posa el focus sobre el col·lectiu dels manters. Altres aplaudeixen la determinació per frenar el procés de degradació de la ciutat comtal. Ara, el PP demana més mà dura per posar fi a l'incivisme a les platges de Barcelona.

El mètode Albiol

A Badalona, Xavier Garcia Albiol ha marcat el camí endurint les sancions contra l'incivisme a les platges. En un pla integral de neteja i seguretat, el nou alcalde s'ha proposat posar ordre a les platges de Badalona. Posar música alta o acampar es castiga amb multes de 600 euros.

Primer pla de Xavier García Albiol amb cara seriosa i alçant el dit índex de la mà esquerra

La determinació d'Albiol en problemes com l'incivisme i l'okupació s'està exportant a altres ajuntaments. De moment, a Badalona s'han incrementat els operatius policials contra mercats il·legals i als barris conflictius. Un exemple de mà dura que ja segueixen altres municipis catalans.

➡️ Política

Més notícies: