Primer pla de Ione Belarra de Podem amb la mà a la barbeta en posició reflexiva
POLÍTICA

Crítiques a Podemos per les paraules de Ione Belarra sobre el 12 d'octubre

La secretària general de la formació morada, a l'ull de l'huracà

Podemos fa uns dies que agita el debat polític sobre la guerra a Israel amb el seu posicionament a favor de Palestina. La formació morada ha estat molt criticada després de ser el primer partit que, després dels atacs terroristes de Hamàs a territori israelià, es va posar del costat palestí. Això sí, els de Pablo Iglesias no són els únics que han estat assenyalats en els darrers dies. Companys seus de viatge -malgrat les diferències- com Sumar, Más País o Esquerra Unida també s'han rebut després de fer polèmiques declaracions sobre aquesta polèmica.

Amb la qüestió d'Israel encara sobre la taula, Podemos ha tornat a agitar l'opinió pública aquest 12 d'octubre, dia de la Festa Nacional a Espanya. Ha estat Ione Belarra la que ha obert la caixa dels trons. I és que la secretària general de la formació morada ha plantejat que no s'hauria de "commemorar el dia nacional en l'aniversari d'un genocidi contra els pobles d'Amèrica Llatina".

Les polèmiques paraules d'Ione Belarra han generat un gran debat a les xarxes socials. I lògicament, han provocat una allau de crítiques cap a la secretària general de Podemos.

"El nostre país s'hauria de plantejar seriosament deixar de nomenar ministres persones que no tenen ni idea d'història", li retreia un usuari. "Genocidi són les teves neurones funcionant", li deia un altre. "També podríem celebrar el Nadal el 5 de maig", contestava un altre en to irònic.

Captura amb diverses piulades criticant Ione Belarra

Ni una hora després del missatge de Ione Belarra, la publicació ja acumulava centenars de respostes, la majoria negatius. Així, la màxima responsable de Podemos ha començat agitant les xarxes socials el dia de la Festa Nacional. Una Festa Nacional en què se celebrarà l'habitual desfilada militar del 12 d'octubre pels carrers de Madrid. En principi, s'espera la presència de la secretària general de la formació estada en aquesta desfilada, que no té objeccions a criticar una festa de la qual participa activament com a ministra en funcions de Drets Socials.

➡️ Política

Més notícies: