Primer pla de Pere Aragonès capcot i amb rostre seriós
POLÍTICA

Ningú vol Pere Aragonès

Governa amb 33 diputats de 135, assetjat per les crisis i amb un ampli descontentament popular

El poder desgasta, els governants han d'afrontar crisis i prendre decisions de vegades impopulars que resten confiança. El problema és quan governes amb 33 diputats de 135 i les teves decisions no agraden a ningú. El descrèdit del Govern d'ERC ha arribat al màxim i la popularitat de Pere Aragonès està per terra.

Aquesta situació s'ha visualitzat dramàticament amb l'enèsima crisi a què s'enfronta el Govern, la de la sequera. Aquesta setmana, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut públicament per valorar la situació i anunciar mesures urgents. Els comentaris a les xarxes no deixen el seu govern en bon lloc.

Per Aragonès, s'ha dirigit a la ciutadania amb un missatge d'optimisme. Ha promès que "superarem la sequera gràcies a la col·laboració, l´esforç compartit i la planificació i les inversions ben dirigides". Tot i això, els catalans li han respost que estan farts de la incompetència i demanant eleccions anticipades.

El Govern arriba tard i malament a la crisi

“Això de tot anirà bé ja no ens ho empassem, vés-te'n ja d'una vegada”, “sou uns inútils, si no saNadó governar dimitiu”, “el govern més ineficient de tots”. Només són alguns dels comentaris al tuit del Govern amb el missatge del President. Acusen ERC d'haver perdut un any amb el problema de la sequera i de malgastar els diners dels catalans.

Critiquen que el Govern faci temps sense prendre mesures malgrat que el problema de sequera no ve d'ara. Es podria haver fet un pla contra la sequera, diuen, o dessalinitzadores, o corregir les fugues a la xarxa per on Catalunya perd el 25% de l'aigua. "I la vostra solució és apujar el preu de l'aigua?", respon indignada una ciutadana.

“Tres anys de sequera i no heu fet res”, diu un altre ciutadà, “ni dessaladores, ni reparar fugues. Heu permès buidar pantans, afavorir l'augment descontrolat de la població, del turisme massiu. I la vostra única solució és apujar els preus i imposar restriccions als catalans”.

L'oposició, també contra Aragonès

També l'oposició ha criticat durament el Govern, que cada vegada es troba més només prenent decisions. Junts ha retret que carreguin la responsabilitat de la sequera sobre la ciutadania i les empreses. El PSC, que ha tingut la mà a Aragonès, també ha criticat la manca d'inversions tots aquests anys.

El PP català també ha carregat contra la gestió del Govern Aragonès. Alejandro Fernández ha dit que “ens prendrem molt de debò el ple sobre la sequera”, però assumeix que “no ens faran ni cas i seguiran amb el seu populisme”. Vox ha demanat un Pla Nacional de l'Aigua “enfront de les mesures improvisades” que “perjudiquen el sector primari i la ciutadania”.

El Govern en minoria d'ERC sobreviurà un any més perquè té partits a l'oposició disposats a aprovar-li els pressupostos. Però Pere Aragonès està arrossegant els peus en aquest final de legislatura, i és clar que ha perdut qualsevol indici de confiança. Ara només queda esperar el dia que anunciï la data de les eleccions.

➡️ Política

Més notícies: