Pla americà d'un senyor gran introduint el vot en una urna d'una mesa electoral a Catalunya
POLÍTICA

Consulta aquí el resultat de les eleccions de Catalunya al teu municipi

El resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya a la teva ciutat o localitat, al minut


Puntuals, a les 20 h han tancat els col·legis electorals i ha començat el recompte de vots. Més de cinc milions de catalans estaven cridats a les urnes, en uns comicis marcats per la incertesa i pels problemes de mobilitat amb Rodalies. Ara, l'escrutini avança i ja podeu consultar aquí com han anat les eleccions al Parlament de Catalunya a la teva ciutat.

A partir d'aquí només falta esperar que es confirmin els resultats oficials i veure si la política catalana entra en un bloqueig que ens porta a noves eleccions o hi ha acord. És difícil ara mateix poder afirmar què passarà, i encara més si tenim en compte que en menys d'un mes hi ha noves eleccions.

El pròxim 9 de juny hi haurà eleccions a europees i el PSOE es juga molt després de la jugada de Pedro Sánchez. És molt difícil que el PSC de Salvador Illa, partit gairebé imprescindible per formar govern a Catalunya, es mogui abans del dia 9. En les hores vinents passaran coses, sobretot en els partits que han patit un daltabaix electoral important, de manera que res és clar.

Cal recordar que tant el 2017 com el 2021 a Catalunya no va governar la força més votada. L'any de l'u d'octubre es va imposar Ciutadans amb 36 escons, mentre que a les últimes ho va fer Salvador Illa del PSC amb 33. Després dels dos comicis, les forces processistes -ERC, Junts i Comuns- van pactar la investidura. El 2017 el president va ser Quim Torra i el 2021 Pere Aragonès.

La política catalana, doncs, està acostumada que el que ha guanyat no mani. Després dels resultats d'aquest diumenge tocarà esperar per saber qui és el pròxim president de la Generalitat de Catalunya o si hi haurà eleccions l'octubre de 2024. De moment, pots saber qui ha guanyat a la teva ciutat i comprovar si hi ha molta diferència entre els resultats del teu municipi i del total de Catalunya.

Serà una nit llarga per als amants de les dades, l'estadística i la política. També per als que han patit una baixada considerable de vots i escons. No tots guanyen encara que et diguin el contrari.

➡️ Política

Més notícies: