Tània Verge asseguda en un sofà, amb ulleres de pasta vermelles i somrient

POLÍTICA

La Conselleria de Feminismes subvencionarà investigacions sobre 'violències digitals'

Es destinarà un import màxim de 400.000 euros a càrrec dels pressupostos de la Generalitat per al 2024 i 2025

Igualtat i Feminismes no deixa de fer números per ser la conselleria més inútil del Govern d'ERC, que ja és a dir. El departament que dirigeix Tània Verge s'ha destacat pel costum de gastar diners públics en coses que tenen utilitat zero. L'últim exemple, l'anunci de subvencions per investigar les “violències digitals”.

La conselleria ha obert la convocatòria dajuts per a projectes de recerca en làmbit de la igualtat de gènere: “La pressió estètica, els drets sexuals i reproductius o les violències digitals són alguns dels àmbits prioritaris”. Segons la convocatòria, es destinarà un import màxim de 400.000 euros a càrrec dels pressupostos de la Generalitat per al 2024 i 2025.

Poden accedir a aquestes subvencions les universitats, les fundacions i les entitats sense ànim de lucre. “Els projectes”, diu la convocatòria, “hauran d'analitzar les desigualtats estructurals, les discriminacions per raó de gènere i les violències masclistes a Catalunya”. Tot plegat, amb l'objectiu de “contribuir a superar les causes o els impactes, de millorar els sistemes i definir nous models de prevenció”.

Les violències digitals

Entre les prioritats de la conselleria hi ha les violències digitals, un fenomen a l'alça que va des de l'assetjament a les formes clàssiques de violències masclistes. Segons la UNESCO, un 85% de les dones que usen internet han patit alguna vegada aquest tipus de violència. Internet s'ha convertit en un espai per exercir les violències masclistes habituals, com ara insult, amenaça, maltractament psicològic o extorsió sexual.

Això ha portat el departament digualtat del Govern com una de les prioritats en la lluita contra la violència de gènere. Tot i això, el departament de Tània Verge està al punt de mira per la seva ineficiència. I és que malgrat el malbaratament de diners públics, les agressions a les dones i la violència masclista segueix augmentant a Catalunya.

Per això hi ha moltes dones que pensen que en lloc de regar amb diners públics a aquestes guinguetes, seria més convenient destinar els recursos a combatre directament aquestes violències. S'estén que aquestes subvencions acaben tenint un impacte nul en el dia a dia de les dones. Això es veuria reflectit en la incapacitat de la conselleria de complir amb la seva principal comesa, que és protegir les dones.

La ineficàcia de la conselleria

Aquesta mateixa setmana, la consellera ha presentat el nou servei dʻintervenció en crisi que "garanteix lʻatenció psicològica en casos de violències masclistes". Tot i les bones intencions de la iniciativa, a Tània Verge li han plogut les crítiques. El motiu, la gestió de l'agressió múltiple a dones al metro de Barcelona.

Les dones no entenen de què serveix un telèfon datenció a les víctimes o el servei psicològic si no hi ha un sistema que realment les protegeixi. En el cas de l'agressió del metro no només no hi va haver una resposta ràpida i contundent, sinó que el Govern i la conselleria d'Igualtat segueixen guardant silenci.

➡️ Política

Més notícies: