Polèmica en una escola catalana per suprimir Els Pastorets
L'AFA afirma que la representació 'contradiu els valors que es volen transmetre'
El Caganer, el Cagatió i els Pastorets són la santa trinitat de les tradicions nadalenques a Catalunya. Hi ha poques coses tan nostrades com els Pastorets, una antiga representació teatral que barreja elements religiosos amb la cultura i la tradició catalana. Durant dècades ha estat una manera de transmetre als nens i nenes la tradició catalana i la màgia del Nadal.
Però les coses estan canviant a gran velocitat a Catalunya, on irromp amb força la moda del Nadal multicultural. Es tracta de renunciar a les tradicions pròpies per no molestar o ofendre els membres d'altres religions a Catalunya.
La polèmica va saltar fa uns dies quan l'ajuntament va suprimir el tradicional pessebre de la Plaça Sant Jaume. Després el Raval va substituir la decoració nadalenca per bombetes inclusives. I aquesta mateixa setmana una mestra de música explicava a TV3 com eviten cantar nadales a les aules d'una escola multicultural.
Polèmica en una escola de Berga
Ara torna a saltar la polèmica, per la supressió de la representació dels Pastorets a una escola de Berga. L'ajuntament de la CUP va posar l'excusa que la responsable de l'obra s'havia jubilat. Però l´Associació de Famílies d´Alumnes de l´Escola Sant Joan han desmentit aquesta versió.
Segons diuen els pares i mares dels alumnes, han deixat de representar els Pastorets perquè “no concorda amb els valors que es volen transmetre”. El col·legi ja va decidir fa anys no participar en el concurs de pessebre per "no ofendre altres religions", especialment els nens musulmans.
L'ajuntament defensa la seva posició
La decisió ha causat un enuig majúscul. Fins al punt que ha aparegut una pintada a la porta del col·legi amb el missatge: “El multiculturalisme és feixisme, Pastorets o barbàrie”.
L'ajuntament ha difós un comunicat de suport al'escola i negant que sigui una ofensiva contra les tradicions catalanes. Acusen els que ho diuen de "victimistes i tirant a feixistes", i titllen la pintada de "discurs d'odi". En definitiva, per a la CUP tot respon a una fal·lera difosa per internet per l'extrema dreta.
Més notícies: