Anden de L1 del metro de Barcelona
POLÍTICA

Els ciutadans se n'afarten i mostren la cara d'una carterista multireincident

Una carterista és enxampada amb la seva aprenent al metro de Barcelona, rep l'escarni d'un ciutadà

La inseguretat a Barcelona ha assolit nivells preocupants. Tot i que el primer trimestre del 204 els furts han baixat respecte al mateix període de l'any anterior, el 2023 la ciutat va registrar 141.746 casos, un 7,1% més que el 2022. Aquest augment de la criminalitat ha portat alguns ciutadans a prendre mesures per compte, com ho demostren les accions de la Patrulla Ciutadana BCN.

Un vídeo recent, gravat i difós per un membre d'aquesta patrulla, mostra una coneguda carterista en unes escales mecàniques del metro.

L'autor del vídeo, decidit que la seva identitat sigui pública per evitar futurs robatoris, grava de prop la dona, una estrangera reincident. Segons s'informa, ha estat detinguda desenes de vegades sense haver estat empresonada. El vídeo també captura la seva companya, una altra carterista, mentre totes dues operen en el transport públic.

Durant l'enregistrament, el ciutadà adverteix els usuaris del metro sobre la presència de les carteristes. En adonar-se que estan sent filmades, intenten cobrir-se la cara per evitar ser reconegudes. Aquest tipus d'accions reflecteixen la desesperació de la ciutadania davant del que perceben com una manca de resposta efectiva per part de les autoritats.

La situació a tot Catalunya és igualment alarmant. El 2023, es van registrar 170.136 furts, un 4,9% més que l'any anterior, i la gran majoria d'aquests delictes, el 83,3%, van tenir lloc a Barcelona. Aquest increment ha generat un sentiment generalitzat dʻinseguretat entre els barcelonins i ha plantejat serioses preguntes sobre lʻeficàcia de les polítiques de seguretat actuals.

Les xarxes socials han esdevingut un canal important per a la denúncia ciutadana. El compte d'Instagram de la Patrulla Ciutadana BCN, per exemple, es dedica a exposar a delinqüents reincidents, buscant així dissuadir les activitats criminals i alertar el públic. Tot i això, aquestes accions també han generat controvèrsia, ja que alguns crítics argumenten que poden vulnerar els drets individuals i fomentar el vigilantisme.

Mentrestant, les autoritats locals insisteixen que estan treballant per millorar la seguretat a la ciutat. La policia de Barcelona ha incrementat la seva presència a àrees problemàtiques i està implementant noves tecnologies de vigilància. Tot i això, els ciutadans continuen demanant mesures més contundents i efectives per reduir el nombre de furts i restaurar la confiança en la seguretat pública.

L'augment de la delinqüència i la resposta ciutadana destaquen la necessitat urgent d'una revisió profunda de les estratègies de seguretat a Barcelona. Només mitjançant un enfocament coordinat i comprensiu entre la policia, les autoritats locals i la comunitat, es podrà enfrontar de manera efectiva aquest desafiament creixent.

➡️ Política

Més notícies: