Muntatge de Puigdemont i una maleta

POLÍTICA

Carles Puigdemont ja demana donacions i crèdits als seus fans per a la campanya

L'expresident demana a la gent que entri a la seva web i l'ajudi a la campanya electoral, prioritzant les donacions i els microcrèdits de cara el 12 de maig

Si una cosa sap fer bé el processisme, és demanar diners en nom duna causa comuna. Ho va fer la caixa de resistència, que va pagar tots els judicis i multes dels líders del Procés i vol repetir-ho ara Carles Puigdemont. L'expresident i flamant candidat de Junts per Catalunya ja demana obertament donacions i crèdits als seus fans -electors als partits normals- per poder pagar la seva campanya electoral.

"El camí del retorn el farem junts. Entra a la web i ajuda'ns a fer-ho possible", publicava aquest divendres Carles Puigdemont. Ens estalviem posar la direcció, ja que e-Notícies no preveu que cap dels seus lectors vulgui donar diners a Waterloo. El curiós del cas és que el candidat Puigdemont no enllaça una web de partit, sinó la seva personal, que porta per nom "President Carles Puigdemont".

Els gurus de la comunicació política catalana -en resum, Toni Aira- faran ponències i assajos sobre la decisió d'amagar les sigles i escollir el color blau. Les sèries americanes de política han fet massa mal i, normalment, les coses són més simples: Puigdemont mana, ordena i ho juga tot a la seva carta.

És molt divertit l'apartat de la web que porta per nom “Com pots col·laborar amb el President?" Els dos primers apartats, que són els que empenyen Puigdemont a demanar que la gent entri, són preciosos: donacions i microcrèdits. És a dir: pots regalar diners a Junts per Catalunya o deixar-los prestats.

El president del Consell de la República, Carles Puigdemont, intervé durant la constitució de l'Assemblea Territorial del Consell de la República

Si decideixes donar a la causa, entres a la web de Junts, ja no ets a la de Puigdemont. El fet emocional, per a Waterloo, els diners per al partit. Pots triar entre 10 euros i 250, o posar la teva quantitat si et sents amb la necessitat de facilitar el retorn de Carles. Això sí, Junts t'avisa que no hi pots posar més de 10.000 euros perquè estem en període electoral.

Si a més vols deixar diners a Junts en forma de microcrèdit, el mínim són 1500 euros. Pots triar entre que t'ho tornin amb interessos o sense. Si ets amic de Puigdemont, però, com ell, vols guanyar uns quants diners, que sàpigues que et tornaran el crèdit en un any amb un interès que agafa com a referència l'euríbor més un punt. Ara mateix serien uns 4,75 punts.

Això sí, hauràs de signar un contracte de crèdit entre tu i Teresa Pallarès, la secretària de finances de Junts per Catalunya i col·locada al Senat després de perdre les municipals de Reus. El venciment d'aquest contracte de crèdit serà d'un any, moment en què et tornaran el crèdit. Ja ho saps: si vols que torni el President, dona-li uns quants dels teus diners.

➡️ Política

Més notícies: