Imatge de la manifestació convocada contra l'amnistia a la plaça Colon de Madrid el 29 d'octubre del 2023
POLÍTICA

Barcelona tornarà a sortir al carrer contra l'amnistia

Igual que a València i Madrid


Ara sí. L'últim acord entre ERC i PSOE sobre l'amnistia que exigeix l'independentisme a Sánchez per fer-lo president elimina els pocs dubtes que quedaven. Aquest anunci, unit a la foto de Puigdemont i Santos Cerdán a Brussel·les deixa clar que el Gobierno Frankenstein tindrà un segon capítol.

En aquest context, els partits constitucionalistes han decidit continuar defensant les seves posicions als carrers. A Barcelona, València i Madrid ja hi ha previstes diferents manifestacions i protestes.

Més manifestacions al novembre

La primera de les manifestacions previstes tindrà lloc aquest diumenge 5 de novembre a València amb les Torres de Serrans i la convoca el PP.

Una setmana després, el 12 de novembre se celebrarà una altra protesta a Barcelona. La convoca Catalunya Suma per Espanya. Després, el 18 de novembre està prevista una altra marxa similar a Madrid a què assistiran Abascal, Ayuso i Feijóo.

La marxa del 12 de novembre a Barcelona es convoca a les 12.00 a la Plaça Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat. La del 18 de novembre, convocada per un centenar d'associacions constitucionalistes, tindrà lloc a Cibeles, també a les 12.00.

Investidura gairebé ja amb data

Excepte la de València, totes les manifestacions convocades per al mes vinent sembla que se celebraran amb Sánchez ungit ja com a President. Si les previsions i els desitjos del PSOE es compleixen, la investidura serà el 8 de novembre. Francina Armengol encara no ha convocat la sessió.

Quan durarà la legislatura? Tant com als socis de Sánchez els convingui. Les manifestacions, de moment i a Espanya, no han servit per enderrocar governs.

Amb tot, el PP i Vox continuen considerant que continuar amb aquest tipus de convocatòries els serà útil. A l'independentisme, l'intent de fer dels carrers un vedat privat no li ha sortit gaire bé. Per què? Doncs perquè la política es fa als parlaments. Veurem en què queda tot però, certament, sembla que Sánchez tornarà a ser President sense cap manifestació pel mig.

➡️ Política

Més notícies: