Muntatge amb l'edifici de TV3 al fons, Vicent Sanchís parlant i Pere Aragonès amb corbata
POLÍTICA

L'anterior director de TV3 assenyala Pere Aragonès i ERC

TV3 va passar per una època complicada en què el seu exdirector assegura que "va patir molt" en rebre pressions polítiques

L'exdirector de TV3, Vicent Sanchis (2017-2022), ha parlat clar. Aquests dies la cadena catalana està de celebració. Però no tots ho viuen igual.

Es prepara una gala especial i es destaquen els bons moments viscuts, alguns recorden el pas pels estudis amb un sabor agredolç.

Concretament, Sanchis no ha tingut pèls a la llengua per parlar sobre la seva gestió a la cadena. Durant una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, de Ricard Ustrell, ha defensat el seu període marcat per retallades econòmiques.

L'exdirector de TV3 "va patir molt"

Sanchis ha admès que "va patir molt" a causa del pressupost i ha destacat que la mateixa gent que abans generava preocupació, ara, ha canviat la seva actitud.

Segons el periodista, l'assignació pressupostària del Govern ha experimentat un notable augment el 2023. I així, amb comoditat i suport, s'envia millor. De fet, Sanchis ha assenyalat que anteriorment no existia una voluntat política clara de suport.

Logo de la gala pels 40 anys de TV3

La raó dels problemes al capdavant de la televisió catalana

I ell en sap la raó. Els anys del procés independentista de Catalunya també van deixar efecte en la seva carrera professional. Ha explicat sense embuts que els partits polítics compartien la percepció que es destinaven massa fons a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Per això, va rebre pressions per ajustar la plantilla i els recursos. Amb el pas dels anys sembla que se sent una altra cantar. I Sanchis considera que la situació ha canviat des que ERC va arribar al govern català.

Massa tard per a ell. Massa tard per mantenir un record bonic.

Una gala especial per celebrar els 40 anys

TV3 va fer la seva primera emissió el 16 de gener del 1984. Celebraran les seves quatre dècades en una gala especial presentada aquest divendres pel periodista Albert Om.

L'esdeveniment comptarà amb cares conegudes com a Mari Pau Huguet, Joan Pera, Marc Ribas i Laura Escanes. També es preveu la presència de Cuevas, Joel Joan, Jordi Sánchez, Andreu Buenafuente, Jordi Évole, Rosa Andreu i Toni Soler, entre d'altres.

Amb l'arribada dels 40, TV3 pretén rejovenir amb alguns canvis. Per exemple, a partir del setembre es renovarà el plató i la imatge dels seus informatius. Després de gairebé 10 anys sense actualitzacions, ja tocava.

➡️ Política

Més notícies: