Primer pla de Xavier García Albiol amb cara seriosa i alçant el dit índex de la mà esquerra
POLÍTICA

Albiol se les té amb el Govern per l'edifici esfondrat que va causar tres morts

Albiol diu que la Generalitat li ha traslladat que 'no vol posar ni un euro' a les inspeccions dels habitatges afectats per l'esfondrament d'un edifici

Després de l'accident dramàtic viscut amb l'esfondrament d'un edifici a Badalona, una de les prioritats de l'alcalde va ser inspeccionar els edificis adjacents. Un presentava una esquerda que va fer saltar totes les alarmes. Ara, Albiol diu que la Generalitat es desentén dels treballs d'inspecció.

La tragèdia del carrer Canigó

El passat dia 6, el tràgic esfondrament d'un edifici a Badalona va deixar tres morts. Va passar al barri del Raval de Badalona, al carrer Canigó. L'esfondrament va ser sobtat i ha deixat dues nenes òrfenes i un nadó d'un mes i mig sense pare.

Va ser l'alcalde, Xavier García Albiol, el que va avançar al seu moment les identitats dels morts. Com va explicar l'alcalde, la dona morta era d'Europa de l'Est i vivia sola amb les filles. El Departament de Drets Socials ja s'ha fet càrrec de la situació. D'altra banda, l'home mort tenia 30 anys i, segons va narrar Albiol, la seva dona i el nadó van sortir 10 minuts abans de la tragèdia.

Al cap de pocs dies, l'Ajuntament i els Bombers de la Generalitat van desallotjar l'edifici adjacent a l'esfondrat. Pel que sembla, van trobar una esquerda horitzontal que va despertar les alarmes i la prudència. Davant d'aquesta situació, Albiol va enviar una carta a la Generalitat per organitzar una taula de treball per revisar totes les finques de la mateixa promoció.

I ahir mateix, l'alcalde Albiol va assegurar que la Generalitat "no vol posar ni un euro" per fer aquestes feines d'inspecció. Encara més, Albiol assegura que no és una interpretació seva, sinó que és el que li han dit des de la Generalitat. Així ho ha explicat després d'una reunió amb els més de 400 veïns afectats per les inspeccions.

Albiol ha avançat tots aquests veïns que l'Ajuntament de Badalona ajudarà tots aquells que no puguin fer front a les despeses de la inspecció (al voltant de 80 euros per pis). Així mateix, ha assenyalat que no hi ha un ànim sancionador i que, per això, no multaran els que hagin fet obres il·legals.

➡️ Política

Més notícies: