Primer plànol d'Alberto Tarradas

POLÍTICA

Qui és Alberto Tarradas, el candidat de Vox que es va encarar amb Puigdemont i Valtònyc

Tarradas, el diputat més jove de la darrera legislatura, encapçala la candidatura de Vox per Girona

El 12 de març del 2021, encara en plena etapa de restriccions per la pandèmia, es va constituir el Parlament de Catalunya de la XIII Legislatura. El diputat Ernest Maragall, el més longeu de la cambra, presidia la taula amb el diputat més jove. Es tractava d'Alberto Tarradas, nascut el 1996, que comptava en aquell moment amb 24 anys.

Tarradas acabava de ser elegit per primera vegada com a càrrec públic. Va encapçalar la llista de Vox per la circumscripció de Girona i els gairebé 17.000 vots obtinguts li van permetre adjudicar-se l'escó. La tasca era complicada a una província on l'arrelament del nacionalisme i independentisme català és profund.

En qualsevol cas, un jove Alberto Tarradas es convertia en un dels diputats de Vox al Parlament. Tot i la seva curta edat, lluny de jugar un paper discret, Tarradas ha pres protagonisme durant la legislatura, sobretot per la contundència de les seves intervencions, la claredat dels seus conservadors postulats i els voraços atacs als seus contrincants polítics. És, sens dubte, un dels parlamentaris més agressius de la cambra autonòmica.

Alberto Tarradas posant mirant a càmera

Una carrera professional dedicada exclusivament a Vox

Nascut a Roses, Tarradas és tècnic superior en comerç internacional, segons la biografia que el seu partit ofereix sobre ell a la seva pàgina web oficial. Tot i això, el que es coneix de la seva carrera professional se circumscriu exclusivament al treball de partit. Tarradas es va afiliar a Vox a una edat molt primerenca, amb només 20 anys, influït, segons han apuntat alguns mitjans, pel segon marit de la seva mare, de qui li ve el seu interès per la política.

De fet, presideix Vox a la província de Girona des del 2016. El seu càrrec orgànic li ha permès treballar com a assistent del partit al Parlament Europeu durant un any, entre el 2019 i el 2020. També va ocupar un càrrec d'assessor del grup de Vox a les Corts Valencianes durant escasses setmanes, a finals del 2020.

Ja en aquells moments, Tarradas va intentar obtenir un càrrec públic, encara que sense èxit. No va obtenir escó per Girona a les eleccions generals del 2019 ni acta de regidor a l'Ajuntament de la capital provincial a les municipals del mateix any. Va haver d'esperar les eleccions autonòmiques del 2021, on va aconseguir ser elegit diputat i es va iniciar la seva etapa de més visibilitat… tot i que ja havia protagonitzat alguns episodis molt polèmics.

Alberto Tarradas en un faristol de VOX

Tarradas es va enfrontar directament a Puigdemont i Valtònyc

L'octubre del 2019 es va fer pública la sentència del 'procés', cosa que va desencadenar una onada de protestes a moltes localitats catalanes. També a Brussel·les, on Carles Puigdemont va intervenir davant dels mitjans i un petit grup de manifestants concentrats davant la delegació del Govern a la capital belga. Allà es trobava també el raper mallorquí Valtònyc, amb qui Tarradas va protagonitzar un enfrontament que es va fer viral.

L'ara candidat de Vox per Girona es va acostar a l'acte amb una bandera d'Espanya. El raper li ho va recriminar amb vehemència, en una situació que va cridar l'atenció de ciutadans i mitjans allà presents. Valtònyc va intentar arrencar-li la bandera a un Tarradas que s'hi va resistir i va mantenir una sonora discussió amb el músic.

“Has de venir a provocar? Vosaltres no sou patriotes, sou una merda. Si fóssiu patriotes trauríeu la bandera contra la pobresa, els desnonaments o la corrupció”, cridava Valtònyc. Tarradas va intentar defensar la seva posició i es preguntava, després dels intents del músic de treure-li la bandera espanyola, si "això és llibertat d'expressió".

Mesos abans, el mateix Tarradas no va dubtar a enfrontar-se 'in situ' a Puigdemont en una conferència de l'expresident a l'Eurocambra. El líder de Vox a Girona va interrompre l'acte de Puigdemont alçant un cartell amb l'eslògan “Sense llei no hi ha democràcia” i atacant, a crits, l'ara candidat de Junts.

Alberto Tarradas, un diputat polèmic al Parlament

Les intervencions polèmiques de Tarradas han seguit durant la seva etapa de tres anys com a diputat al Parlament de Catalunya. A l'etapa de Laura Borràs com a presidenta de la cambra, va mantenir amb ella abruptes enfrontaments i fins i tot va arribar a ser expulsat del Parlament en una sessió.

Alberto Tarradas al faristol del Parlament de Catalunya ia la part superior els membres de la Mesa del Parlament Anna Erra i Aurora Madaula

En una altra ocasió, després de ser qualificat com a “molt guapo” per una compareixent en comissió, Tarradas li va deixar anar una resposta viral. "Li agraeixo la floreta, m'agradaria tornar-l'hi, el que passa és que no puc, perquè si ho fes, les 'charos' feministes em desterrarien completament d'aquest Parlament", va dir.

Des del faristol, en una altra intervenció, va desitjar una “molt feliç i cristiana Quaresma” a tots els espanyols. "Visca la Setmana Santa, els nostres Cristos Natzarens, les nostres Verges Doloroses, i que visqui Crist Rei, pilar central d'Espanya, de la nostra identitat, la nostra cultura i religió", va afirmar, fent gala de la rellevància de la religió en el seu ideari polític.

Després d'una legislatura carregada de polèmiques, ara Alberto Tarradas aspira a un mandat més com a diputat autonòmic. El repte no és senzill: si Vox cau a Girona, encara que sigui lleugerament, el seu escó es podria esfumar.

➡️ Política

Més notícies: