Imatge d'Aurora Picornell amb el símbol comunista de fons
OPINIÓ

Parlem d'Aurora Picornell? Parlem

El que no hi ha al nostre passat és morts de primera i morts de segona

Entra un a X i es troba ministres, Irenes i altres bestiar cabrum amb la imatge d'Aurora Picornell com a foto de perfil, a compte del que va passar a la mesa del Parlament balear. Entre altres delicatessen, vam veure el grup parlamentari de Sumar tovar la foto de Picornell: els mateixos que s'abracen a Bildu, els mateixos que portaven Manu Pineda a les llistes, els mateixos que criden "des del riu fins al mar".

José Hila parlant en vestit blau en un miting de PSOE

Hem vist l'exalcalde de Palma, José Hila (autèntic velcro humà) escandalitzar-se i gemegar sota la nit estelada quan l'octubre del 2020 el seu equip de govern es va negar a retre homenatge als morts pels bombardejos republicans a Palma.

Estem farts de la manipulació de l'esquerra del tema de la guerra civil? Estem farts fa molt de temps. Però ja que volen parlar de morts, parlem, perquè el que no hi ha al nostre passat és morts de primera i morts de segona.

Parlem d'Aurora Picornell. Aquesta figura exemplar es va casar amb Heriberto Quiñones González, individu d'origen moldau, un dels primers agents que va enviar Stalin a Espanya per organitzar el Partit Comunista.

Quadre d'Aurora Picornell

Quiñones es va instal·lar a Mallorca i el 1934 va tenir una filla amb Picornell, a qui van posar el bonic nom d'Octubrina Roja. A partir del setembre de 1936, es va instal·lar a Menorca (única illa sota control republicà) com a líder del PCE a les Balears i es va proposar, segons va explicar en un article, "netejar l'illa de facciosos".

A quin tipus de neteja es referia Quiñones? Manuel Aguilera, periodista mallorquí, ho explica perfectament en aquest passatge d'un article seu de l'any passat:

"Així va arribar la matança de l'Atlante. El 18 de novembre un bombardeig de l'aviació feixista italiana va provocar set morts a Maó. La gent va demanar venjança i va assaltar el vaixell presó Atlante davant la passivitat dels guàrdies de seguretat. L'historiador Juan José Negreira afirma que diverses fonts apunten a Quiñones com l'autor de la llista de persones que s'havien de matar. Van treure de les seves cel·les 50 presos, la majoria militars, i els van assassinar allà mateix. L'endemà, es va repetir l'episodi i en van matar 23 més. Els testimonis diuen que «uns s'acomiadaven, altres anaven tristos, altres els retreien la crueltat…» El capità mèdic José Riera es va llançar a l'aigua i allà mateix el van metrallar. El cadàver va quedar flotant fins a l'endemà. Les actuacions de Quiñones van ser condemnades fins i tot per les altres forces antifeixistes. CNT, UGT i PSOE van trencar amb ells pels seus bàrbars procediments".

Parlem de morts, senyors del PSOE? Parlem: aquests són els noms i cognoms dels assassinats a sang freda pel marit d'Aurora Picornell: Benejam Coll, José. Benejam Gorrias, Pedro. Benejam Marques, Juan. Bosch Anglada, José. Bosch Ferrer, Rafael. Camps Triay, Rafael. Capo Medina, Guillermo. Catala Morla, Francisco. Conforto Tuduri, Gabriel. Dalmedo Orfila, Miguel. Franco Goñalons, José. Fuxa Bagur, Sebastián. Gomila Rotger, Miguel. Jansa Guardiola, Francisco. Llabres Pons, Guillermo. Mascaro Pons, Miguel. Mascaro Pons, Rafael. Mercadal Anglada, Jaime. Mercadal Pons, José. Mercadal Sans, Juan. Orfila Pons, Antonio. Planeéis Riera, José. Pons Benejam, Rafael. Pons Pons, Antonio. Pons Pons, Miguel. Pons Preto, Juan. Pons Segui, Antonio. Pons Sintes, Francisco. Quintana Victory, Esteban. Riera Bagur, Pedro. Romero Mercadal, Antonio. Salord Goñalons, Pablo. Serra Mesquida, Rafael. Triay Gornes, Alberto. Tuduri Moll, José. Tuduri Moll, Juan. Villalonga Segui, Bartolomé, Aizpuru Maristany, Juan de. Alberti Vidal, Francisco. Álvarez Álvarez, Fernando. Canut Costa, Leopoldo. Carranza Garcia, Fernando de. Carreras Pons, Antonio. Carrillo Jiménez, Blas. Cots Riera, Francisco. Ferrer Mercadal, Miguel. Ferrer Pons, Miguel. Ferrer Torres, Vicente. Granell Ruiz, Miguel. Guerrero Plaja, Arturo. Hernández Saiz, Gervasio. Jaume Bisbal, Santiago. Martin Franco, Roman. Moreno Martorell, Alberto. Orfila Pons, Pedro. Palomo Barba, Manuel. Pax Estela, Bernardo. Queipo Malaga, José. Quetglas Montserrat, Miguel. Riera Pers, José. Rosellé Alcover, Francisco. Sada Garcia, Joaquín. Sainz Corrajed, Isidro. Salord de Olives, Gabriel de. Sandino Padilla, Antonio. Sbert Fortuna, Matías. Segui Carreras, Mateo. Seller Pons, Rafael. Tous de Monsalve, Rafael. Vicente Gómez, Manuel. Victori Sastre, Alonso. Vidal Villalonga, Antonio. Vila Fuxa, Pedro.

➡️ Opinió

Més notícies: