Imatge amb 2 unicorns

OPINIÓ

Quan l'esquerra et diu idiota per no pensar com ells

Resposta a l'article de Pol Viñas, que titllava d''idiotes' els que parlen de wokisme. Sembla que alguns no porten gaire bé que se'ls qüestioni

La setmana passada Pol Viñas ens regalava un article on deia que era "idiota parlar de wokisme". No sé si ho diu per l'arribada del podcast de la Catalunya Woke -m'encantaria pensar que és així encara que no ho crec- o simplement perquè ja fa uns mesos que alguna cosa ha canviat. Viñas ridiculitza aquella gent que està farta de la dictadura del que és políticament correcte, que discuteix les polítiques d'esquerra que només creen més desigualtat i que considera que en el sentit comú hi ha el camí. I no es queda curt, assegura que la solució passa “per no ser idiotes”, reafirmant que qui parla de wokisme -com un servidor- és idiota. L'article en si no havia tingut gaire repercussió fins que Tània Verge, la nostra consellera de Feminismes, va decidir compartir-loi, de pas, a anomenar-nos idiota a uns quants.

És, precisament, aquesta superioritat moral de l'esquerra cool, moderna, el que genera animadversió. Repartir carnets de bons i de dolents, atacar feministes perquè discuteixen la teoria queer o agricultors perquè estan farts d'un ús hipòcrita de l'Agenda 2030. Durant anys, heu segrestat el discurs oficial, heu copat l'espai públic a Catalunya i les vostres teories són les que han servit per governar des de la Generalitat. Ja tenim el resultat: la nostra educació està a la cua d'Europa, no hi ha cap senyal -repeteixo, cap- que les vostres polítiques feministes hagin servit per acabar amb els assassinats i violacions, mentre que el vostre bonisme del "volem acollir" deixa centenars de nois sols i al carrer cada dia.

Digues-li wokisme, digues-ho com vulguis. Per a tu és idiota que independentistes qüestionin aquestes polítiques. Demanes, a més, un debat seriós sobre la realitat catalana, mentre negues i ataques qui et qüestiona. Intentes, a més, relacionar el concepte woke amb l'espanyolisme, com si el moviment contrari a la vostra esquerra reaccionària no fos mundial.

Captura de l'emissió d'un programa de la Catalunya Woke amb Arnau Borràs i Guillem Bargelló asseguts a l'estudi de ràdio d'E-Notícies i la imatge de Gerard Recasens a baix a l'esquerra connectat des de casa per videotrucada. I amb el logotip de La Catalunya Woke a la part superior de la imatge

La llibertat no és el que defenses, és ben al contrari. La gent que està farta de les vostres imposicions ja no qüestiona la igualtat efectiva entre homes i dones, no discuteix que l'amor és lliure ni vol lluitar contra aquesta gent que té la mala sort de néixer en un cos equivocat. No et confonguis, no va d'això. Va de que no podeu pretendre establir una única veritat, d'entendre que sou tot el contrari de la llibertat.

Assetjar professors universitaris, atacar càrrecs electes i vetar determinades opinions a la televisió pública. Això és llibertat, reconeixement i representació? Assumeixo que ets independentista i pretens que tot el moviment adopti el teu punt de vista. Això és entendre i respectar qui no és com tu?

Hi ha una diferència entre nosaltres

Jo no et diré idiota, tant me fa el que penses i assumeixo que està bé que ho puguis defensar. No vull silenciar-te, no demanaré mai que et treguin micròfons i altaveus. Aquesta és la gran diferència entre allò que tu representes i qui lluita des de la batalla cultural per evidenciar les vostres contradiccions.

Per mi podem deixar de parlar de woke, si estàs més content. El problema no és el nom, és la vostra voluntat inequívoca de menystenir l'altre i, a més, fracassar quan porteu les vostres idees a la pràctica. Aquí hi ha la clau, des d'aquest marc s'entén que molts joves se sentin ara mateix de dretes. Podeu pensar que és Tiktok, Satanàs i un pla malvat, sense fer gens ni mica d'autocrítica. Seguiu així.

Titllar els altres d'idiotes és potser l'últim recurs de qui sap que està perdent la batalla cultural i de les idees. Ben trobats siguem, els "idiotes", si això ens permet tenir la nostra pròpia opinió i no pas la seva pretesa única veritat.

➡️ Opinió

Més notícies: